Campeónes, Campeónes de La Liga! Barça to dokázala. Na pôde Atlética Madrid sme vyhrali 1:0 a zaistili sme si siedmy ligový titul v posledných desiatich rokov. Hlavný hrdinom bol dnes Lionel Messi, ktorý rozhodol pekným gólov. Jeden titul máme, teraz sa už len sústrediť na Copu a Ligu Majstrov.

1. polčas

Prvý polčas sa začal viac menej takticky. Ani jeden tím nechcel zbytočne inkasovať alebo urobiť hlúpu chybu. Skóre sa mohlo však meniť už po deviatich minútach, po rohovom kope Gabi ho si pekne naskočil José Gimenéz, no jeho strelu dokázal skvelým zákrokom Bravo zlikvidovať.

O štyri minúty sa zas gardé obrátilo. Messi dostal perfektný center do šestnástky, zahlavičkoval však do stredu brány a tak len oskúšal Oblakovu pozornosť.

Zápas sa potom trošku ukľudni. Do polčasu však mal Messi ešte jeden pokus. Dani Alvés bol potiahnutý za dres pred pokutovým územím, Messi si loptu postavil na priamy kop a krásnou strelou ,len' opečiatkoval brvno brány Atlética.

Najzaujímavejšia situácia prvého polčasu prišla práve na jeho konci. Dani Alvés si prebral prihrávku, skvelo vypálil, no jeho pokus kryl krásnym zákrokom domáci brankár Jan Oblak. Do polčasu sa už nič prevratné neudialo, takže hráči odchádzali do šatne za bezgólového stavu.

2. polčas

Druhý polčas začal opäť len taktizovaním a snahou o dominanciu. Nič prevratné sa neudialo až do 65. minúty. Messi si prebral prihrávku v strede poľa, zakombinoval s Pedrom, ten mu loptu vrátil a medzi hráčmi Atlética si našiel presne toľko priestoru, koľko potreboval na strelenie gólu - 1:0.

Hneď na to Atléti striedali. Maria Suareza vystriedal Raul Garcia.

O šesť minút neskôr sa skóre mohlo meniť opäť. Messi krásne vysunul Neymara, ktorý utekal sám na bránu, no zoči-voči Oblakovi zaváhal, keď bránku Atlética len prekopol.

O minútu Atléti znova striedali. Z hry odišiel Arda Turan, ktorého vymenil Chorvát Mandžukić.

Lenže o 6 minút sa mohlo skóre meniť opäť. Pedro sa preštrikoval cez obranu Alética, dal si loptu na ľavačku a jeho strela len o kúsok minula pravú tyčku.

Následne striedali oba tímy. Z ihriska postupne odišli Fernando Torres, ktorého nahradil Saul, za Barcelonu odišiel Jordi Alba, Rakitić a Iniesta, ktorých nahradili Mathieu, Rafinha a Xavi.

Do konca zápasu ešte zaujala šanca Messiho, ktorý v 90. minúte kopal priamy kop, lenže jeho pokus Oblak zmaril.

Zostavy:

Atlético Madrid: Oblak - Juanfran, Godín, Giménez, Siqueira - Koke, Mario, Gabi, Arda - Griezmann, Torres

FC Barcelona: Bravo - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitič, Sergio, Iniesta - Pedro, Messi, Neymar​

billner

16
2015-05-17 21:46:49

nádhernááá fotečka, žlté dresy víťazov 1*****

Falosna_9

-13
2015-05-18 07:13:53

Dani Alves, Mario Suárez, Raúl García, Saúl, uvodzovky stale nevies. Tvaris sa ako borec a pisat nevies :)

ForzeVilla

12
2015-05-18 08:38:43

Nechcete ma vymeniť? Lebo ma už prestávate baviť. Od tejto chvíle ma nezaujímate, a už som vám povedal, že si netykáme :)

ronyy101

14
2015-05-18 10:19:18

Falosna_9 veď ty si ani nick nevieš napísať , píše sa Falošná.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.