Barca zvládla domáci zápas proti Bate Borisov a upevnila si tak prvé miesto v skupine. Za domácich sa presadil dvakrát Neymar a raz Suarez.

1.polčas

Barca začala aktívne a už po štyroch minútach, keď Neymar pekným oblúčikom uvoľnil Suareza. Luis však pred Chernikom zakončoval nepresne.

V 8.minúte hostia pred šestnástkou faulovali prenikajúceho Neymara a Barca tak mala výhodu priameho kopu. Neymar však pálil vysoko nad.

O pár minúte neskôr poslal Suarez do šance Neymara, ten si však loptu posunul príliš ďaleko a brankár Chernik stihol vybehnúť.

V 20.minúte musela Barca striedať. Hraciu plochu opustil Rakitić kvôli zraneniu lýtka. Do hry sa dostal Munir.

Po striedaní domáci stratili rytmus a trochu sa na ihrisku hľadali. Aj napriek tomu však boli oveľa aktívnejším tímom ako Bate.

V 30.minúte hostia faulovali prenikajúceho Munira v pokutovom území a rozhodca ukázal na biely bod. Zodpovednosť na seba zobral Neymar a s prehľadom poslal svoj tím do vedenia.

V 35.minúte boli domáci blízko druhého góly, keď Suarez presne vysunul Adriana. Ten loptu namieril však iba do tyčky.

V poslednej minúte prvého polčasu mala Barca ďalšiu šancu. Dani Alves z pravej strany zakrútil loptu presne na Neymara, ten však hlavičkoval tesne nad bránku Bate Borisov.

2.polčas

Hostia z Bieloruska začali druhý polčas aktívne, ale ofenzívna hra im vydržala iba pár minút. Bola to však Barca, ktorá mohla pridať ďalší gól, keď tesne pred bránkou zakončoval Suarez. Brankár Chernik však aj tentoraz výborne vybehol.

V 60.minúte už Barca pridala ďalší gól. Neymar potiahol loptu po ľavej strane, presnou prihrávkou našiel Suareza, a ten prudkou prízemnou strelou prekonal Chernika.

V 67.minúte sa Neymar mohol opäť zapísať do streleckej listity, keď si výborne prebral prihrávku od Sergi Roberta. Jeho pokus však Chernik dokázal vytlačiť na roh.

Po tejto šanci Luis Enrique opäť striedal. Z ihriska odišiel Iniesta a opačným smerom putoval Bartra.

V 75.minúte využili domáci aj posledné striedanie. Busquetsa nahradil Gumbau.

V 83.minúte to bolo už 3-0. Barca využila rýchly protiútok, pri ktorom Suarez potiahol loptu do pokutového územia, kde prihrával lepšie postavenému Neymarovi. Ten už nemal problém loptu zagúľať do prázdnej bránky.

Zostavy

FC Barcelona: Ter Stegen - Alves, Mascherano, Vermaelen, Adriano - Sergi Roberto, Sergio, Rakitič - Neymar, Suárez, Iniesta

Bate Borisov: Chernik; Gaiduchik, Milunović, Mladenović, Polyakov, Yablonski, Volodko, Stasevich, Volodko, Mozolevski, Gordeichuk

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.