Najsledovanejším hráčom pred víkendovým El Clásicom na Santiagu Bernabeu je nepochybne Leo Messi. Bude hrať? Nebude? Ak áno, tak koľko? A kedy? Nastúpi ako náhradník, či od začiatku? Denník Sport sumarizoval výhody a nevýhody Messiho prítomnosti v sobotňajšom zápase.

Výhody

Má rešpekt

Je to najlepší hráč na svete a to určite naženie strach aj hráčom Realu Madrid. Jeho prítomnosť ovplyvňuje súpera či vedome alebo podvedome. Messi je jedinečný faktor a rozdiel.

Robí rozdiel

Leo neraz ukázal, že potrebuje len jeden inšpiratívny moment, aby rozhodol celý zápas. Či už zo štandardnej situácie, z hry, strelením gólu, asistenciou alebo výstavbou celej akcie. Ak hovoríme o Messim, hovoríme o tom najlepšom a jeho schopnosť rozhodovať zápasy je neodškriepiteľná.

Bezpečnosť tímu

Na Bernabeu s Messim je jednoduché použiť slávnu frázu: "Všetko bude v pohode." Leo je bez diskusie lídrom tímu, hviezda medzi hviezdami. Jeho spoluhráči vedia, že s ním budú oveľa silnejší a jeho prítomnosť na trávniku v tíme zabezpečí väčší život na ceste za víťazstvom.

Priestor pre Neymara a Suareza

Brazílčan s Uruguajčanom v posledných zápasoch ukázali skvelé vzájomné porozumenie. Počas Messiho absencie ťahajú celý tím. Ale Messi by ich možnosti ešte znásobil. Obrana Madridu by sa musela starať o troch a nie dvoch svetových hráčov. O to ťažšie by to mala, keďže ak bude chcieť zastaviť Messiho, to len otvorí priestor pre túto dvojicu. A Neymar so Suarezom to budú chcieť využiť.

Nevýhody

Zápasový rytmus

Leo sa v zápase neobjavil 2 mesiace a nejaký čas je u každého hráča potrebný na to, aby nabehol na zápasovú dynamiku a našiel si svoju najlepšiu formu. U Messiho je dobré aspoň to, že na rozhodnutie zápasu mu stačí jeden dobrý moment. Je však jasné, že Argentínčan do zápasu na Bernabeu nenabehne vo svojej najlepšej forme.

Riziko opätovného zranenia

Vážne zranenie kolena nie je sranda. Akýkoľvek zlý kontakt či tvrdší faul môže Messiho poslať na ďalšie týždne či mesiace mimo trávnik. Stačia sekundy. Strach z opätovného zranenia môže Messimu zväzovať nohy, keďže v podvedomí si bude radšej dávať pozor.

Na lavičku pôjde spoluhráč v dobrej forme

Ak Messi zasiahne do hry, na lavičku určite vytlačí nejakého hráča. Niekoho, kto je na tom fyzicky lepšie. Leo je samozrejme kvalitou najlepší, ale z fyzického hľadiska sa musí dostať do tempa. Rozhodnutie je teraz na Luisovi Enriquem, aby Messiho poslal na trávnik miesto niekoho tak, aby súhru tímu a chémiu hráčov nerozhodil.

V základe či ako náhradník

Zaujímavý oriešok pre trénera. Bude lepšie ak zápas začne s Messim alebo Leo Madrid rozhodí až v druhom polčase? Ak zasiahne do zápasu ako striedajúci hráč, čas bude mať obmedzený. Môže však využiť svoju energiu naplno počas kratšieho obdobia. Ak príde od začiatku a unaví sa, Lucho ho bude musieť vystriedať, čím sa mu možnosti pre druhý polčas obmedzia.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

messio

37
2015-11-19 10:18:49

Dúfam že messi nebude hrať od začiatku, kedže su hraci uz zvyknutí na hru bez messiho. Messi by mal podla nastúpit ako striedajúci hráč okolo 70 minuty narobit rozbroje v obrane.

Aministrator

top komentár
47
2015-11-19 10:22:40

zvkynutý an hru bez Messiho to čo je za sprostosť ved s nim hrali celu minulu sezonu a bez neho mesiac tak to nemôže nijako ovplyvniť ich spoluprácu.. s tým že by mal nastupiť z lavičky (60 min) súhlasím ale len z toho dôvodu aby si neobnovil zranenie kede sa nejedná pre nás o životne dôležitý zápas z pohladu ligy

galibier

6
2015-11-19 16:32:01

zivotne dolezity urcite nie :)ale prestiznejsie derby v Euroope neexistuje to je za 1.Za 2- asi vsetci vieme kto sleduje šp.futbal ze pri rovnosti bodov v konecnej tabulke rozhoduje vzajomny zapas,pametate sa na minulu sezonu aku sme mali mali dusicku aby nerozhodla tato alternativa..preto nepriamo napisat ze je vlastne jedno ako zapas skonci ved nejde ,,vlastne o nic" je trosku scestne.Vsetko je to na doktoroch,Leovi a Luchovi,verte zevyberu tu najlepsiu variantu..Visca el Barca!

Johny18

17
2015-11-19 10:32:36

jednoznačne ako náhradník prípadne aj vôbec ak by nebolo treba a zápas by sa vývijal v náš prospech to by bolo najídealnejšie:))) ale ak bude remíza prípadne by sme prehrávali tak na tú polhodku by mohol ísť to mu musí stačiť na otočku :D

soyferinho

-12
2015-11-19 11:26:36

Dufam ze bude hrat, El Clasico ma byt specialny zapas, a preto tam musia hrat ti najlepsi

Tom10

9
2015-11-19 12:14:35

nemusia

blauigrana

21
2015-11-19 13:22:34

Na lavičku pôjde spoluhráč v dobrej forme robíte si srandu? Munir alebo Sandro má dobrú formu? aj bezhlavý Messi by bol lepší ako títo dvaja naraz

V1PER

6
2015-11-19 14:52:36

Môže dať Neymar Suarez Iniesta. Myslim ze proti Bate to tak bolo a bolo to dosť dobré.

Rasto

3
2015-11-20 00:02:41

Ja si myslím, že o jeho štarte rozhodne on sám! Vie predsa najlepšie, ako na tom je, či sa na to cíti a tréner to bude rešpektovať. Držím mu palce a nech to EC rozhodne v náš prospech!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.