Po grandióznom víťazstve 6:1 proti AS Roma je FC Barcelona predčasne jasným víťazom skupinovej fáze. Pod ňou to však vyzerá skutočne napínavo, lebo tak Rimania (5 b.) ako i Bayer Leverkusen (5 b.) a BATE Borisov (4 b.) majú ešte šance na 2. miesto.

Najlepšie šance majú určite Taliani, lebo 9.12. majú na vlastnom ihrisku hmatateľnú šancu voči BATE, pričom Bayer Leverkusen hrá doma o poslednú šancu na postup proti FC Barcelona.

Luis Suarez, ako i uzdravený Lionel Messi vsietili dvakrát. V 14. minúte bola obrana súpera prekonaná po prvýkrát, pričom najmä hlboký pas Neymara do behu Alvesovi spĺňal všetky svetové kritériá. Brazílčan predložil nesebecky Suarezovi, ktorý už nemal žiadny problém skórovať.

Silu FC Barcelona perfektne demonštroval najmä druhý gól, sebavedomie po výhre 4:0 na Bernabeu bolo hmatateľné. Vďaka precíznej a rýchlej kombinačnej hre prerazili Katalánci opätovne obranný val a Lionel Messi dosiahol svoj prvý gól po combeck-u. Kombinácia ako z učebnice!

Ešte do prestávky sa dostala Barca na neuveriteľných 78% držania lopty a kvótu pasov vyšróbovala na 89%. Ešte pred prestávkou padlo 3:0, keď Suarez absolútne perfektným volejom dosiahol svoj druhý gól v zápase.

V druhom polčase ubrala Barca čiastočne z tempa, generovala však jednou šancu za druhou a zvýšila v 56. minúte na 4:0. Stredný obranca Pique sa pridal k útočníkom a zakončil po peknom pase Messiho.

Pri piatom góle Barcy stáli vo vlastnej šestnástke siedmi (!!!) hráči Rimanov, na ktorých stačili traja Barcelončania. Messi potreboval dva nábehy na gól, keď prvý likvidoval brankár.

V 77. minúte zahrávala Barcelona penaltu po faule na Neymara a Brazílčan sám pristúpil k exekúcii. Zahral ju priveľmi laxne, no Adriano bombou zavesil ležiacemu brankárovi gól č. 6.

V záverečnej fáze zápasu bol stredobodom pozornosti Edin Dzeko, ktorý najprv stroskotal na výbornom Ter Stegenovi a v 92. minúte dosiahol hlavou čestný úspech Rimanov..

Rudi Garcia (Trainer Roma): Dobré správy sme dostali už pred zápasom, keď BATE a Bayer získali zhodne len po bode. Dnes by sme boli potrebovali zázrak, aby sme vyhrali. Barcelona je neporaziteľný stroj. Určite, že neradi prehrávame. Naši mladíci sú na dne. Ale Barcelona je to najlepšie čo momentálne existuje. Dzeko mohol skórovať už skôr a potom sme mohli zužovať priestory. No výsledok by to nebolo ovplyvnilo. Mojim hráčom nemôžem nič vyčítať. Jedine, že v 1. polčase mohli streliť nejaký ten gól. Hneváme sa na spôsob akým sme prehrali. Teraz sa musíme koncentrovať na to aby sme porazili Atalantu a BATE Borisov.

zdroj: www.abseits.at (pre abseit.at zdrojom : http://de.uefa.com ), Stefan Karger
preklad, úprava: Peter

blauigrana

16
2015-11-26 15:44:51

takto si užiť zápas som nevidel už velmi dávno :)

Asterix

9
2015-11-26 16:32:31

Kúrnik, a ja som pres*al 3 góly :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.