Tím Luisa Enriqueho pokračuje v zbieraní rekordov. Zápas proti Valencii priniesol ďalší, veľmi impozantný. Odveta semifinále na štadióne Mestalla bola už 29. zápasom v rade, v ktorom Barcelona zostala bez premožiteľa.

Pepov rekord zo sezóny 2010/2011 tak padol. Navyše, tímu sa podarilo za posledných 8 rokov do finále Copa del Rey dostať až 6-krát. Vďaka aktuálnej sérii neporaziteľnosti je Barca na čele ligovej tabuľky, postúpila do osemfinále Ligy Majstrov a zahrá sa aj v spomínanom finále CdR, kde ju s najväčšou pravdepodobnosťou bude čakať FC Sevilla.

Cez víkend si Blaugranas zmerajú sily v ťažkom zápase so Celtou, ktorá však akosi stráca dych, no i tak nesmieme zabúdať na posledný duel, ktorý Barca s Vigom prehrala zahanbujúco 4-1.

Vráťme sa však ku skvelému rekordu a poďme sa pozrieť na niekoľko faktov, ktoré ho sprevádzajú.

  • Vrátane zápasu proti Valencii sa dá táto 29 zápasová séria rozčleniť na 23 víťazstiev a 6 remíz pre Barcu

  • Barca počas tejto šnúry prekonala Guardiolov tím aj v počte vstrelených gólov. Dala ich 87, inkasovala pritom 15-krát

  • Luis Enrique použil v 29. neprehraných zápasoch až 28 hráčov, najviac minút však odohral Luis Suárez – 2070

  • Najlepším strelcom je Luis Suárez, ktorý dal počas trvania neporaziteľnosti zatiaľ v 29 stretnutiach až 30 gólov, na druhom mieste je Messi s 18 presnými zásahmi, tretí je Neymar, ktorý dal 16 gólov

  • Neymar je mužom, ktorý najviackrát asistoval, na konte má 16 gólových prihrávok

  • Brankármi vo všetkých 29 zápasoch boli Claudio Bravo a Marc-André ter Stegen. Bravo dostal vo svojich zápasoch 8 gólov, ter Stegen 7

  • Luis Enrique využil v tejto sérii aj služby piatich hráčov z Barcelony B - Sergi Samper (324 minút), Gumbau (208 minút), Kaptoum (137 minút), Cantalapiedra (116 minút) a Cámara (33 minút)

  • Barce sa nepodarilo skórovať iba v dvoch prípadoch – proti Espanyolu v lige a proti Villanovense v Copa del Rey

  • Najväčšie víťazstvo sa zrodilo v úvodnom semifinále proti Valencii – Barca gólmi Suáreza a Messiho zničila Valenciu 7-0

  • Doma vyhrala Barca 16 zápasov a raz remizovala – vonku to bolo 7 víťazných a 5 remízových duelov


zdroj a foto: fcbarcelona.com

Ludo98

17
2016-02-12 10:34:10

ten Cámara ma očaril. Aj keď som ho videl prvýkrát a len krátko, tak chalan mal ťah, drzosť, priamočiarosť. Hádam to nebolo len náhodné oslnenie :)

okbor

11
2016-02-12 11:09:41

Jednou z výhod takého veľkého množstva zápasov je, že Lucho "musí" týchto mladých chlapcov rotovať a môžu ukázať čo v nich je.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.