Denník Sport sa bližšie pozrel na stret Granady s Barcou a spísal 5 dôvodov, prečo by mali culés veriť vo víťazstvo a s tým spojený zisk majstrovského titulu.

Barcelonu od titulu delí len 90 minút. V poradí 24. majstrovský titul v La Lige v histórii klubu mohli Katalánci získať už skôr, no menšia kríza zapríčinila, že dnes v Granade je potrebné vyhrať. Denník Sport uvádza 5 dôvodov, prečo veriť, že sa to nakoniec podarí.

4 výhry v rade

Ak Barca v tejto sezóne vyhrala 4 zápasy, podarilo sa jej vyhrať aj ten nasledujúci. Stalo sa tak rovno 3x:

Getafe, BATE, Villarreal, Real Madrid a Rím
Espanyol, Granada, Espanyol, Athletic a Athletic
Celta, Sporting, Las Palmas, Arsenal a Sevilla

TIP | Granada - Barca: Nominácia
TIP | Granada - Barca: Predpokladané zostavy

Barca vie hrať pod tlakom

Zverenci Luisa Enriqueho vedia ako hrať veľmi dôležité zápasy. V tejto sezóne to predviedli v Tbilisi, kde získali Európsky Superpohár, v Yokohame, kde triumfovali nad River Plate vo finále Klubových Majstrovstiev sveta a teraz musia poraziť Granadu, aby získali prvenstvo v lige. Následne Barcu čaká finále Copa del Rey proti Seville.

4 zápasy bez inkasovaného gólu

Barcelona má v súčasnosti veľmi dobrú formu aj v zadných radoch. Už 4 zápasy nedostala ani gól. Posledný gól Katalánci inkasovali od Santiho Minu v súboji s Valenciou ešte 17. apríla. Aktuálne ťahá Barca 405. minútovú sériu bez inkasovaného gólu.

Luis Enrique s Granadou ešte neprehral

Tréner FC Barcelona čelil Granade ako tréner FC Barcelona 3x a vo všetkých prípadoch získal plný počet bodov. Na Camp Nou Barca vyhrala 6:0 a na výjazde 1:3. Tento rok Granada na výjazde prehrala 4:0. Dovedna inkasovala 13 gólov a strelila len 1. Messi sa trafil 6-krát, Neymar 4-krát, Rakitič 2-krát a raz sa presadil aj Suarez.

MSN - starajú sa o rekordy

Tridente FC Barcelona má v tejto sezóne na konte už 127 gólov, o 5 viac ako v uplynulej sezóne. Messi z tejto porcie nastrieľal 41 presných zásahov, Suarez rovno 56 a ide po Pichichi. Neymarovi zostalo 30 gólov. Všetci sa predtým presadili aj proti Granade.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

saamci

25
2016-05-14 11:06:37

nemám rád tieto štatistiky a veci okolo toho a už vôbec nie sa na ne spoliehať....verím našim chlapcom že zápas zvládnu ak podajú svoj stabilný výkon a potom až do rána bude ruka hore ...Visca el Barca!!!

tomessi

2
2016-05-14 11:07:48

Chalani vecer znova prinesu titul do Barcelony, bude fiesta....

muckie

6
2016-05-14 11:34:27

dnes to dáme a potom pohár

barce1ona

8
2016-05-14 12:51:03

No uz cely tyzden som ako na ihlach dnes je ten den na ktory sme tu vsetci rok cakali a vsetci verime ze budeme okolo 19 oslavovat ze sme znova vyhrali najlepsiu ligu na svete a budeme hrdi na nas klub :)

messuaney

5
2016-05-14 12:57:37

...zaoberať sa, prípadne spoliehať na takéto štatistiky je kojotina...určite by sa našlo viac podobných argumentov podporujúcich výhru Barci...DNES VYHRÁME, ale určite nie kvôli takýmto hlúpym štatistikám...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.