Finále Copa del Rey už klope na dvere. V tomto zápase o trofej sa proti sebe postavia tímy, ktoré sa z takýchto stretnutí už dôverne poznajú. Navyše, obe mužstvá túto sezónu dokázali nejakú súťaž vyhrať, zatiaľ čo Barca kraľuje Primera División, Sevilla je absolútnym špecialistom v Európskej lige. Zajtra tak pôjde bez pochyby o veľmi zaujímavý duel, ktorého favoritom bude určite Barca, no Sevillu neodpisuje nikto.

Andalúzskemu celku sa cez týždeň podarilo otočiť zápas s Liverpoolom, čo znamená, že nástupca Pohára UEFA, Európska liga, patrí už tretí rok raz sebou im. Zverenci Unaia Emeryho ukázali nezlomný charakter, no i nespornú kvalitu. Poďme sa však pozrieť na niekoľko zaujímavostí, ktoré sprevádzajú najbližšie finále medzi Barcou a Sevillou.

TIP | Sevilla neprehrala finále už desaťročia

Spolu až 32 výhier v CdR

Barca má na konte 27, Sevilla 5. Je to síce veľký rozdiel, no v posledných rokoch je to viac-menej vyrovnané. Za uplynulých 10 rokov sa culés tešili z troch výhier v súťaži, zatiaľ čo Sevillistas z dvoch. Súper Barcy tak dokazuje, že patrí k mužstvám, ktoré v pohároch dokážu žiariť.

Už štvrté finále v posledných rokoch

Dani Alves a Adriano počas osláv výhry Superpohára

Barca dokázala vyhrať španielsky aj európsky Superpohár (2010 a 2015), no pred 10 rokmi sa tešila z triumfu v európskom Superpohári Sevilla. Tá vtedy v zostave aj s Danim Alvesom či Adrianom pokorila Barcu presvedčivo 3-0.

Piate finále v lete

V španielskom Superpohári sa stretáva vždy víťaz ligy a Copy del Rey. Barca je však víťazom ligy, takže nech zápas dopadne akokoľvek, tímy sa proti sebe postavia aj v lete. Pôjde tak už o piate finále medzi Barcou a Sevillou za posledných 10 rokov.

13. finále na Calderón - Bude posledné?

La Peineta| Budúci štadión Atlética de Madrid

Je to viac než reálne. Práce na novom štadióne La Peineta už pokročili, ide o štadión, ktorý sa má stať novým stánkom Atlética de Madrid. Ak pôjde všetko podľa plánov, na krásnom novom ihrisku privítajú Los Colchoneros svojich súperov už v sezóne 2017/2018.

Obrovský mediálny záujem

Až 500 žurnalistov 175 rozličných médií bude monitorovať tento zápas na mieste diania. Okrem toho si finále môže vychutnať fanúšik až v 165. krajinách sveta. Pre fanúšikov zo Slovenska a Čiech je ale smutné, že naše krajiny v zozname nie sú.

TIP | Rakitič: Ak ste už vo finále, musíte ho vyhrať

zdroj: as.com
foto: as.com , colchonero.com , sevillistas.sevilla.abc.es

tomessi

9
2016-05-22 08:37:11

Udajne je mozne zapas sledovat sa poplatok na youtube, neviete niekto ako?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.