Celý futbalový svet sa už teší na atraktívne osemfinálové stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentácie Talianska a Španielska. Kapitán Blaugranas Andrés Iniesta pritom verí, že La Furia Roja je na duel dobre pripravená.

Španieli mali nakročené k prvému miestu v skupine D, mužstvo Vicenteho del Bosqueho však oň nepochopiteľne v posledných minútach zápasu s Chorvátskom prišlo. Andrés Iniesta a spol. tak v osemfinále budú hrať proti nepríjemnému Taliansku. "Ide o silného súpera, naozaj ťažkého súpera a budeme svedkami výborného zápasu. Pôjde o duel, ktorý pre nás môže byť užitočný, pokiaľ na EURE budeme pokračovať," povedal kapitán FC Barcelona podľa portálu Goal.

"Až na finále spred štyroch rokov, všetky naše zápasy proti nim sme si museli naozaj veľmi tvrdo vybojovať. Taliansko má vynikajúcich hráčov a výborný defenzívny blok, ktorý poznáme už dlhé roky," rozoberal.

"Narozdiel od toho, čo počujem od iných ľudí si myslím, že sa im toho podarilo veľa zlepšiť v držaní a presnom ovládaní lopty. Ich hra sa navyše zrýchlila, čo robí pondelkový zápas ešte ťažším a naše ambície ešte náročnejšími."

"Takto sa to vyvinulo, prehrali sme a teraz sa musíme vysporiadať s Talianskom. Musíme čeliť tejto situácii s príslušnou dôverou, pretože verím tomu, že pokiaľ budeme hrať na našej najvyššej úrovni, máme slušnú šancu na postup," vravel Don Andrés.

TIP | Iniesta: Penaltu som mal kopať ja, ale Ramos si veril
TIP | Rozhovor s Iniestom o jeho budúcnosti

"Nešlo to dobre, musíme však pokračovať, nič sa nestalo. Nachádzame sa v papierovo zložitejšej časti pavúka, no my sme Španielsko a musíme veriť aj naďalej," dodal.

Zdroj: sportskeeda.com
Foto: archív, pinterest.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.