Legendárny Xavi Hernandéz vyhlásil, že dúfa, že Denisovi Suárezovi sa bude v Barcelone dariť. Rodák z Terrassy by bol rovnako rád, keby si bývalý stredopoliar Villarrealu zobral číslo šesť, čo by bolo podľa samotného hráča skvelé, aj keď to nepatrí medzi jeho priority.

36-ročný bývalý kapitán Blaugranas, ktorý sa netají svojím zámerom stať sa jedného dňa trénerom prvého tímu Barcy, nezaprel svoju veľkorysú povahu. "Skutočne by ma to potešilo [keby si Denis Suárez zobral číslo 6]. Viem, aké je to byť mladíkom v prvom tíme a tak mu prajem nesmierne veľa šťastia."

Xavi následne rozprával o Lionelovi Messim, ktorý bol spoločne so svojím otcom Jorgem odsúdený na 21 mesiacov. "Všetko, čo chcem povedať je, že dúfam, že situácia sa v ich záujme vyrieši čo najskôr. Messi je stále najlepším hráčom na svete."

TIP | Xavi: Mourinho chcel vojnu, my sme chceli futbal
TIP | V mysli futbalového génia: Veľký rozhovor so Xavim

Ohľadom budúcnosti La Pulgy v katalánskom družstve dodal, že "musíme rešpektovať jeho rozhodnutie, ale nechcem, aby opustil klub. Má platný kontrakt do júna 2018. Vidím, že je šťastný a prajem mu len to najlepšie."

Médiá v poslednom čase okrem Leovho trestu veľmi vážne rozoberali aj Neymarove predĺženie zmluvy. Otázky ohľadom Brazílčanovho kontraktu sa nevyhol ani Xavi. "Patrí to k najväčším letným novinkám pre Barcu. Je to veľkolepý hráč, jeden z najlepších na svete, o ktorom sa uvažuje ako o Messiho nástupcovi."

Počas Xaviho návštevy Barcelony sa stala socio jeho dcéra Asia a manželka Nuria

Pep Guardiola, Xaviho učiteľ a veľký idol, bude v nasledujúcej sezóne trénovať Manchester City. "Keď existuje niekto, kto môže zmeniť anglický futbal, tak je to Pep. Je to pán tréner, nikto nežije futbalom tak, ako on a z taktického hľadiska je najlepší na svete. Veľmi dôverujem jemu a jeho tímu a prajem im veľa šťastia, pretože ich veľmi cením."

Stredopoliar už čoskoro začne druhú sezónu v najvyššej katarskej lige a dúfa, že vek bude v jeho prípade aj naďalej len číslom. "Mám tam zmluvu. Stále si užívam hranie a súťaženie. V Katare sa cítim dobre, spokojne, som tam šťastný," tvrdil.

Zdroj: sport.es, weloba.com
Foto: sport.es, fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.