Po včerajšej prezentácii Lucasa Digneho dnes prišiel rad aj na Samuela Umtitiho. Mladý stopér prestúpil do Barcelony z Lyonu a klub stál 25 miliónov eur. Deň plný formalít na Camp Nou ukončil tlačovou konferenciou.

Samuel začal svoj prejav slovami vďaky. Cítil sa byť veľmi šťastný a spokojný, že sa mohol stať členom FC Barcelona. Ďalej poďakoval aj členom realizačného tímu Barcy, ktorí mu dali šancu a zároveň dodal, že pevne verí v rýchlu adaptáciu a prisľúbil, že spraví všetko, čo bude v jeho silách, aby sa tak stalo.

Emócie po prestupe do FCB

"Keď som zistil, že prichádzam do Barcy, tak som bol plný emócií, pár sĺz veru vyšlo, musím sa priznať. Bolo ťažké krotiť svoje emócie, odmalička som sa chcel stať členom tohto tímu. Je to splnený sen a teším sa na všetkých spoluhráčov."

Ako vysloviť jeho meno?

"Vyslovuje sa to klasicky Umtiti (úsmev)."

Ciele v Barcelone

"Prišiel som sem sa veľa naučiť, viem, že to bude ťažké sa presadiť, no spravím všetko pre to, aby sa mi to podarilo. Potreboval som konkurenciu."

Zodpovednosť na stopérovi

"Na mojej pozícii je v Barcelone viac skvelých hráčov, prišiel som sem zlepšovať sa a učiť sa od skúsenejších, som veľmi súťaživý typ a chcem hrať, no najprv to bude o zlepšovaní sa."

Jeho boom na Eure

"Na Francúzsku som nezačal v základe, no pracoval som ťažko a podarilo sa mi dostať do zápasu. Tu budem v práci pokračovať a dúfam, že pomôžem tímu dosiahnuť jeho ciele. Je tu veľká konkurencia."

Jeho pocity, keď prvýkrát vošiel do šatní

"Určite to bol veľmi špeciálny moment, byť na miestach, kde bývajú hráči, ktorých som videl len v televízii."

Jeho vzory

"Sú to veľkí hráči (Piqué, Ramos a Thiago Silva), ktorí nemajú konkurenciu. Sú nesmierne kompletní."

Rozhovory s Luisom Enriquem

"Ano, bavil som sa s ním, síce len krátko, no bavil. Je rád, že som tu, no viac vám poviem po mojej dovolenke. Moje silné stránky? Som futbalista, ktorý má rád loptu, myslím, že to sa zhoduje so štýlom Barcy."

Jeho vzory v detstve

"Bolo ich veľa, pozeral som veľa zápasov, nesmierne veľa, nechcel by som povedať len jedno meno. Veď si len pozrite, koľko trofejí Barca vyhrala."

Nejaké predošlé spojenie s klubom

"Nie, nemám žiadne. Mám však rád mentalitu klubu, rád vyhrávam a vyhrávam, rovnako ako Barca."

Abidal a Barca

"Hovoril som s ním, o Barcelone rozprával len pekne. Vysvetlil mi fungovanie klubu a jeho hodnoty. Mentalita klubu by mi mala sedieť, hrám futbal veľmi rád, s úsmevom, no bude to trocha iné, tu v Barcelone ako v Lyone."

Pomôže Barca jeho reprezentačnej kariére?

"Už som hral na Eure ale to mi nestačí. Musím i naďalej dokazovať svoju kvalitu, aby som mohol hrávať za reprezentáciu."

Jeho ciele v novom klube

"Nerád o nich hovorím, nechám si ich pre seba. Na konci sezóny mi poviete vy, či si myslíte, že som naplnil svoje očakávania."

Jeho číslo

"Je pravda, že som sa bavil už s viacerými hráčmi a viacerí veria, že mám dobré vyhliadky v klube. O čísle ešte rozhodnuté nie je, budem o tom premýšľať na dovolenke."

Disciplinovanosť

"Áno, bol som v mojej kariére vylúčený len raz, vždy sa snažim hrať čisto, nedostávam priveľa kariet, samozrejme, nehrám bez nich, no snažím sa hrať fér."

Teroristické útoky v Nice

"Ako som už spomínal pred pár momentmi, je to pre mňa dnes šťastný, no zároveň i veľmi smutný deň. Som smutný z toho, čo sa stalo, mám aj niekoľko priateľov v Nice, tieto veci ma veľmi zarmútili."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbacelona.com youtube.com

BlaugranasSVK

28
2016-07-15 16:24:49

Tešim sa na neho.

Vendeta

12
2016-07-15 16:47:23

Ak budeš hrať ako na Eure s Piquem budete skvelé duo. Masche može hrávať viac DM spolu s Busquetsom

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.