Luis Enrique sa na výzajd do Veľkej Británie, kde Barcelona podstúpi tohtoročnú predsezónnu prípravu, rozhodol povolať dvanásť mladíkov z rezervy a Juvenilu. Niektorých z nich priaznivci Blaugranas dobre poznajú, no sú tu aj hráči, ktorí sú pre nich prakticky neznámi. Poďme si ich teda všetkých predstaviť.

Brankári

José Suarez (20, Gijón). 187 centimerov a 85 kíl. Je gólmanom rezervy už dva roky, no mnoho zápasov vynechal pre zranenie kolena. Klub s ním však ráta do budúcnosti.

Josep Martínez (18, Alzira). Veľké prekvapenie na zozname, ide totiž o mladíka, ktorý bol len čerstvo povýšený na hráča Juvenilu A.

Obrancovia

Marlo Santos (20, Rio de Janeiro). Toto leto prišiel na hosťovanie z Fluminense. Barca bude mať možnosť, v prípade, že sa uplatní, kúpiť ho natrvalo.

José Antonio Martínez (23, Huelva). Len prednedávnom prišiel z klubu Sevilla Atlético. V uplynulej sezóne zohral kľúčovú úlohu pri postupu svojho celku do Segundy División. Má 189 centimetrov a je ľavonohý.

Borja López (22, Gijón). Zo Sportingu prišiel do Katalánska v januári. Už má za sebou niekoľko tréningov s prvým tímom, keď dostal šancu pri treste Gerarda Piquého a zranení iných stopérov.

Stredopoliari

Álex Carbonell (18, Sant Cugat). Toto leto povýšený z Juvenilu. V mládežníckych tímoch Barcy účinkuje už od svojich desiatich rokov, hoci odišiel na jednu sezónu do Cornelle. Je schopný hrať na viacerých postoch.

Gerard Gumbau (21, Campllong). Zrejme jeden z nájznámejších na celom zozname. Už stihol debutovať v prvom tíme, Luis Enrique ho v minulom ročníku niekoľkokrát dokonca uprednostnil pred Samperom, ktorý už je hráčom áčka.

Carles Aleña (18, Mataró). Jeden z najlepších. Ľavonohý španielsky reprezentant v mládežníckych kategóriách, hráč, od ktorého sa očakáva v nasledujúcej sezóne v béčku nesmierne veľa. V minulej sezóne bol povolaný Luisom Enriquem na zápas Copa del Rey, no do zápasu nezasiahol. Zaujímavé pritom je, že Aleñu si pamätáme aj zo Slovenska, kde sa stal najlepším hráčom Michalovce Cupu, na ktorom nechýbala ani Barca či Real.

Nili Perdomo (22, Las Palmas). Toto leto prišiel z Las Palmas. V prvom tíme tohto klubu odohral v poslednom ročníku osem zápasov, zahral si aj proti Barcelone na Estadio Gran Canaria.

Juan Cámara (22, Jáen). Členom Barcy je už dva roky, keď prišiel z Villarrealu. Jeden z dôležitých mužov stredu poľa Gerarda Lopeza.

Útočníci

Jesús Alfaro (25). Počas tohto prestupového obdobia posilnil Blaugranas po príchode z Alcoyana. Vie hrať na viacerých pozíciach v útoku.

Rafa Mújica (17, Las Palmas). V nasledujúcej sezóne sa stane hráčom rezervy, po tom, čo účinkoval v Juvenile. Čistokrvný strelec so skvelými štatistikami.

Zdroj: weloba.com
Foto: archív

s1ck

20
2016-07-25 17:20:42

škoda že nezobral na prípravu aj Lee Seung Woo-a

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.