FC Barcelona si v prvom prípravnom zápase poradila so Celticom Glasgow poľahky 3-1. Denník Sport preto prichádza s niekoľkými poznatkami, ktoré fanúšikov rozhodne potešia.

TIP | Barca 3-1 Celtic Glasgow: Hodnotenie hráčov
TIP | Barca 3-1 Celtic Glasgow: Semafor

1. Arda Turan sa chopil dôvery Luisa Enriqueho

Turek bol toto leto spájaný s odchodom z Barcelony. Luis Enrique mu však dal šancu, chce z hráča vytiahnuť to najlepšie, a aj preto ho zavolal, aby sa z dovolenky vrátil o týždeň skôr. Proti Celticu strelil Turan krásny gól, zanechal po sebe dobrý dojem a teraz je len na ňom, aby všetkým ukázal, že s ním treba počítať. Rozhodne má nato byť dôležitou súčasťou tímu.

2. Messi je pri chuti

Leo Messi sa snaží hodiť všetko za hlavu a rozhodol sa do Barcelony prísť takisto predčasne. Neúspešné finále s Argentínou a trest za daňové úniky boli pre Argentínčana studenou sprchou, no na ihrisku so svojim klubom sa cíti opäť šťastne a pohodlne. Odohral 45 minút a vôbec to nevyzeralo, že by 34 dní bez futbalu na neho malo nejaký vplyv. Leo je pripravený na španielsky Superpohár a nikto nemá väčšie nadšenie zdvihnúť trofej ako on.

3. Vyzretosť Sergiho Roberta

Všestranný rodák z Reus sa stal jedným z najcennejších hráčov Luisa Enriqueho. Sergi Roberto už minulú sezónu ukázal, že môže plniť akúkoľvek úlohu, o ktorú ho tréner požiadá. V sobotu si zahral ako defenzívny záložník a darilo sa mu. Lucho ho po zápase chválil slovami: "Sergi Roberto je viac než len futbalista".

4. Debut Denisa Suáreza

Po dvoch rokoch je späť v Barcelone a očakáva sa od neho veľa. Vo svojom prvom zápase nosil na chrbte Xaviho 6-tku, hral s kľudom a tímu pomáhal pri útočných akciách. Dobre si rozumel s Messim.

5. Pravý obranca, Aleix Vidal

Po odchode Daniho Alvesa športový riaditeľ Barcelony povedal, že do klubu nepríde žiadny pravý obranca a budú sa spoliehať na dvojicu Sergi Roberto & Aleix Vidal. Kedže Roberto hral v zápase so Celticom ako pivot, Vidal nastúpil na kraji obrany. Bol jediným hráčom, ktorý odohral celých 90 minút a predviedol sa najmä pri Turanovom góle. Hoci jeho prvá sezóna v Barcelone nebola jednoduchá, po rozhovore s Luisom Enriquem sa teraz cíti istejšie.

zdroj: sport-english.com

myzuFCB

top komentár
60
2016-08-01 07:51:23

Nahradiť Daniho bude ťažké, ale dúfam, že Vidal sa chytí

gabo7

top komentár
49
2016-08-01 08:34:47

To co ukazal pri Turanovom gole je porovnatelne s Danim,klobuk dole.

fantomas

11
2016-08-01 10:03:23

Vidal vo včerajšom zápase ukázal, že by sa chytiť mohol. Lenže v práci bez lopty mu chýba trochu snahy. Dosť sa mi zdalo, že vypúšťal súboje, prehratý súboj nechcel napraviť, po strate lopty nebolo vidieť snahu v momente byť na svojom mieste a pod. Jednoducho smerom dopredu to išlo, smerom dozadu menej. V článku, že sa s ním Lucho porozprával sa písalo, že mu hovoril o tom, ako musí ísť na 100%. V zápase s Celticom určite nešiel. Ak by však plnil svoje úlohy poctivo aj smerom dozadu, na RB by sme mohli mať za Daniho kvalitnú náhradu. Ak nie, tak bude hrávať Sergi Roberto, toho v poctivosti nedobehne. :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.