Na San Mamés čaká na Barcu prvá náročnejšia skúška v tohtoročnej edícii La Ligy. Proti Bilbau sa hrá doma vždy veľmi ťažko, v nedeľu večer je tak možné očakávať tuhý boj, ktorý môže stáť Barcu skutočne veľa síl.

Aj napriek nepopierateľnej sile súpera má Barca skvelú štatistiku vzájomných zápasov. 17. januára vyprášili zverenci Luisa Enriqueho Bilbao dokonca 6-0. Posledný vzájomný zápas až tak jednoznačným výsledkom neskončil, no Barca dominovala i v ňom.

FC Barcelona

Letná príprava Barcy v Európe sa zdala byť dobrým krokom. Katalánci vyzerajú byť svieži a pripravení na nové výzvy. K tímu sa pomerne včas pripojili všetky jeho najväčšie hviezdy a čaká sa už len na čerstvého víťaza z Ria.

Blaugranas vedia, že to proti Athletic nebudú mať jednoduché, no prvý ligový zápas ukázal, že je tím z Barcelony pripravený porážať každého. V skvelej forme je Messi, strieľa to Suárezovi a do tímu sa veľmi dobre adaptovali aj nové posily, ktoré Barca toto leto priviezla.

Tím už oficiálne opustil Claudio Bravo, ktorý zamieril do anglického Manchestru, klub však stihol potvrdiť už jeho náhradníka, ktorým sa stal Jasper Cillessen. Ten prichádza z Ajaxu a bude alternovať mladíkovi ter Stegenovi. V každom prípade sa zdá, že je všetko pripravené na to, aby sa stal práve Nemec neohrozenou brankárskou jednotkou katalánskeho veľkoklubu.

Iba ťažko očakávať, že by zajtra Lucho výraznejšie experimentoval so základnou zostavou. Malých zmien sa možno dočkáme, no veľkých určite nie. A koniec koncov, prečo by to tréner robil? Úvodný duel vyšiel Kataláncom na jednotku s hviezdičkou!

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Gomes, Busquets, Rakitič, Messi, Suárez, Arda Turan

Athletic Club

Hráči Ernesta Valverdeho ročník ideálne nezačali. Prehra na pôde Gijónu bolí o to viac, že šlo o mužstvo, ktoré sa minulú sezónu len zachraňovalo. Doma je však tím z Baskicka úplne iným súperom, proti Barcelone sa budú chcieť určite nakopnúť k lepším výsledkom.

Prestupová politika tohto klubu je skutočne zaujímavá a po celom svete známa. Bilbao vsádza na svojich odchovancov, no najmä na hráčov s baskickým pôvodom. I preto do tímu len zriedkakedy prichádzajú nejaké výraznejšie zahraničné hviezdy, no i napriek tomu patrí tento klub nielen k španielskej špičke.

Los Leones chcú opäť hrať v Lige majstrov, ľahké to však určite mať nebudú. Okrem silnej trojky budú musieť o posledné miesto súperiť pravdepodobne najmä so Sevillou, Valenciou či Villarrealom.

Klub opustilo niekoľko dlhoročných stálic, medzi nimi sú hráči ako Aurtenetxe, Ibai Gómez či Carlos Gurpegi. Je otázne, či niekto výraznejší posilní toto mužstvo, no veľké veci sa od Baskov dajú očakávať i tak.

Predpokladaná zostava: Iraizoz, De Marcos, Bóveda, Laporte, Balenziaga, San José, Beňat, Williams, Susaeta, García, Aduriz

Info o zápase

Dátum: 28. augusta 2016

Čas: 20:15

Miesto: Bilbao, San Mamés

Prenos: Digi Sport 3

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.