Barcelona sa po reprezentačnej prestávke opäť vracia do akcie a do bitky ich vyzýva nováčik v podobe Deportiva Alavés. S Luisom Enriquem to ešte pred niekoľkými dňami nevyzeralo ružovo, zdalo sa totiž, že na duel nebudú pripravení Messi, Gomes, Mathieu, Iniesta a ani Neymar. Čas však napokon ukázal, že sa zranenia liečili veľmi rýchlo.

Barca sa s týmto súperom stretla naposledy ešte v roku 2012. Bolo to v Copa del Rey, no a vtedy si s týmto mužstvom poradila v celku hladko, keďže konečný výsledok bol 3-1 pre Kataláncov.

FC Barcelona

Proti Alavés má Barcelona v skutku výborné štatistiky. Blaugranas vyhrali proti Baskom posledných 25 zápasov v rade a až v pätnástich z nich si udržali brankári Barcy čisté konto. Tento súper patrí teda k tým najobľúbenejším pre FCB.

Naposledy Barca proti Alavés doma prehrala ešte v roku 2000. Odvtedy sa však časy menili a teraz je možné od Barcy očakávať veľmi jednoznačnú jazdu, najmä v prípade, ak sa do zápasu dostanú Messi, Neymar či Iniesta.

Chlapci Luisa Enriqueho majú výbornú domácu formu, keďže v posledných troch ligových dueloch doma vsietili vždy aspoň 5 gólov. Bolo by naozaj skvelé, ak by sa Kataláncom niečo podobné podarilo aj v sobotu.

Ako už bolo vyššie spomínané, Barca môže nakoniec nastúpiť v pomerne silnej zostave, keďže veľmi dobre v liečbe pokročili Iniesta i Messi, no a vo výbornej kondícii i forme sa nachádza Neymar, ktorý naposledy rozhodol o výhre Brazílie nad Kolumbiou a stal sa mužom zápasu. To, že do duelu nastúpia Gomes či Iniesta, je skôr menej pravdepodobné, no minimálne z lavičky by sa mal dostať do diania Lionel Messi.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Digne, Piqué, Mascherano, Sergi Roberto, Denis Suárez, Rakitič, Busquets, Arda, Suárez, Neymar

Deportivo Alavés

Baskom sa minulý rok podarilo vyhrať druhú najvyššiu španielsku súťaž, a tak ich môžeme tento rok sledovať v tej najvyššej španielskej lige, návrat im pritom trval až 7 rokov. Poslednú sezónu v Primera División mali hroznú, najmä jej záver, keďže vonku nedokázali vyhrať 10 zápasov v rade, no a až v šiestich z nich nedali ani gól.

Baskické mužstvo sa ale na túto sezónu pripravilo a poriadne posilnilo. Do mužstva prišlo niekoľko veľmi kvalitných hráčov, Mauricio Pellegrino sa môže spoliehať na Ibaia Gómeza, Deyversona či Gaizku Toquera.

Babazorros začali svoje opätovné účinkovanie v Primere skutočne exkluzívne, keďže dokázali Atléticu zobrať na jeho vlastnom ihrisku 2 body a uhrať tam remízu. V druhom kole potom opäť remizovali, tentoraz už doma s Gijónom.

Alavésu v poslednom zápase chýbali dvaja pomerne dôležitý hráči, do stretnutia s Gijónom nemohli nastúpiť Pantič s Feddalom, prvý menovaný by však už mali byť proti Barcelone fit.

Predpokladaná zostava: Pacheco, Hernandez, Laguardia, Pantič, Garcia, Llorente, Mendez, Torres, Ibai,Deyverson

Info pre tipujúcich

Info o zápase

Dátum: 10. septembra

Čas: 20.30

Miesto: Barcelona, Camp Nou

Prenos: Digi Sport 3

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.