Tréner španielskej reprezentácie Julen Lopetegui zverejnil 23-člennú nomináciu hráčov na nadchádzajúce kvalifikačné zápasy. Návrat do zostavy hlási Andrés Iniesta, pričom miesto si nenašli Cesc Fábregas a Juan Mata.

Kapitán Barcelony chýbal pre zranenie kolena v stretnutiach s Belgickom a Lichtenštajnskom, no už je zdravotne v poriadku a tréner s jedným zo svojich najskúsenejších hráčov rozhodne počíta. Španielsko si 6. októbra zmeria sily s Talianskom, tímom, ktorý ich naposledy poslal domov z Eura, a o tri dni neskôr na nich čaká výber Albánska. "Návrat Andrésa je pre nás skvelá správa. Bol zranený, takže sme radi, že ho máme späť. Proti Taliansku budeme potrebovať tých najlepších," povedal na tlačovej konferencii Lopetegui.

Bývalý lodivod Porta zaradil na listinu nominovaných tiež útočníka Neapola Josého Callejóna, ktorý je odmenený za vynikajúci štart do sezóny, keď v šiestich zápasoch Serie A rozvlnil sieť súpera hneď päťkrát. O svoje miesto tak prišiel Paco Alcácer, ktorý sa po prestupe do Barcelony zatiaľ výraznejšie nepresadil. "Nad Callejónom sme premýšľali už minulý mesiac. Myslíme si, že prechádza dobrým obdobím a rozhodli sme sa priviesť ho."

TIP | Luis Suárez Miramontes: Alcácer musí byť pokojnejší

Do mužstva sa rovnako vracia brankár Seville Sergio Rico či duo Realu Madrid Isco a Nacho, hoci obaja toho v prebiehajúcom ročníku zatiaľ veľa nenahrali. Na druhej strane sa na zoznam nezmestili Cesc Fábregas s Juanom Matom. "Nie je to to isté byť striedajúcim hráčom v Reale Madrid a v inom klube. Nemôžem poprieť, že sa mi Isco páči. V lige odohral len 58 minút a to je veľmi málo, avšak rozhodli sme sa ho povolať, pretože nám v týcho zápasoch môže pomôcť," vysvetlil a na adresu Fábregasa dodal, že "Cesc je skvelý hráč, ale nie každý môže prísť."

Kompletná nominácia

Brankári: Pepe Reina (Neapol), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla)

Obrancovia: Nacho (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Dani Carvajal (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Sergi Roberto (Barcelona), Javi Martínez (Bayern Mníchov)

Stredopoliari: Koke (Atlético Madrid), Saul Niguez (Atlético Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), David Silva (Manchester City), Lucas Vázquez (Real Madrid), Thiago (Bayern Mníchov), Andrés Iniesta (Barcelona), Isco (Real Madrid)

Útočníci: José Callejón (Neapol), Vitolo (Sevilla), Alváro Morata (Real Madrid), Diego Costa (Chelsea), Nolito (Manchester City)

zdroj: espnfc.com

foto: twitter.com

Gaybregas

-1
2016-09-30 17:45:22

to je dobre!! GGG

Bartra

9
2016-09-30 18:11:54

dobra nominacia akurat namiesto Nacha mohol byt kludne Inigo Martinez ten je lepsi a pravidelne hra za klub ..

gabo7

-2
2016-10-01 09:59:39

a bez Costu,ten sa vobec nehodi do Spanielskeho systemu hry.

gabo7

-2
2016-10-01 09:59:53

a bez Costu,ten sa vobec nehodi do Spanielskeho systemu hry.

quentin

0
2016-10-01 12:11:08

Ozaj veľmi dobrá nominácia! Costa mi tam nevadí. Pri talianoch treba niekoho s ostrými lakťami v útoku na ich obranu.

fantomas

0
2016-10-01 15:16:30

Isco tam vôbec nie je tŕňom v oku, to už skôr Reina, Nacho alebo Vazquéz. Mohli tam byť radšej napríklad aj ten Iňigo, Asensio alebo Cazorla.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.