Už v stredu čaká na fanúšikov futbalu v Lige majstrov veľký šláger skupiny C, keď na Camp Nou domáca Barcelona privíta Manchester City. Dôležitosti duelu si je vedomý aj Sergio Agüero, hviezda anglického celku, ktorá svojich spoluhráčov varuje pred Leom Messim.

Zápas nebude mať špeciálny nádych len pre Pepa Guardiolu, manažéra Citizens, ktorý sa vracia na miesto, kde účinkoval ako hráč i tréner, proti sebe sa totiž predstavia aj dvaja blízki priatelia z argentínskej reprezentácie. "Hrať proti Messimu bude niečo jedinečné. Máme rovnakú mentalitu a veľmi dobre si rozumieme, a práve preto som Barcelonu v žrebe dostať nechcel, no niekedy sa s vami osud zahrá natoľko, že s tým nie ste schopný nič urobiť," vysvetľoval Agüero.

"Viem o ňom všetko, a samozrejme takisto Guardiola, no keď sa bavíme o Barcelone, dokonale ich pozná celý svet, čiže to neznamená vôbec nič. Bude náročné zastaviť ho, to viem z mojich skúseností. Dúfať môžeme len v to, že bude mať zlý deň a naša obrana odohrá zápas svojho života. Naozaj to je tak obtiažne, Leo je totiž najlepší hráč na svete," tvrdil Messiho krajan.

Agüerovi sa pritom v Lige majstrov zatiaľ darí, tri góly už zaznamenal do siete Borussie Mönchengladbach aj v kvalifikácii proti Steaui Bukurešť. Svoje City by chcel tentokrát doviesť až k zisku samotnej trofeje, čo sa mu v minulej sezóne pre vyradenie Realom Madrid v semifinále, nepodarilo.

"Champions League je pre nás nedokončená záležitosť. Všetci ju chceme vyhrať. V minulosti sa nám v tejto súťaži príliš nedarilo, no minulý rok bol odlišný a my tak tento rok chceme pozdvihnúť našu hru na vyššiu úroveň a vyhrať ju pre našich fanúšikov. Začali sme dobre, chceme aj pokračovať," vravel.

Berúc do úvahy fakt, že City so Celticom, ktorý Barca rozstrieľala 7-0, len remizovalo 3-3, musíme konštatovať, že mužstvo medzi najväčších favoritov na celkový triumf či dokonca výhru v skupine v súčasnosti nepatrí. Argentínčan však verí aj v 'nemožné'.

"Chceme sa sústrediť výlučne na seba. Je normálne, že Barcelona, Real Madrid a Bayern Mníchov sú najväčšími favoritmi na finále, no nevidím žiadny dôvod, prečo by medzi nimi nemohlo byť aj City. Výhra v Lige majstrov pre nás znamená všetko. Bol by to splnený sen a v prípade, že by sa nám to podarilo, aj absolútne šialenstvo."

Bude fascinujúce sledovať, ako sa bude bývalému hráčovi Atlética Madrid, ktorý na Etihad Stadium prestúpil zo Španielska v roku 2011 za tridsaťosem miliónov libier, dariť práve pod Guardiolovi, ktorý dokázal z Lea Messiho spraviť najlepšieho hráča na svete. "Myslím si, že sa neustále zlepšujem. Mám oveľa viac skúseností než predtým a veci v tejto sezóne zatiaľ idú dobre. Zároveň sa však domnievam, že môžem zaznamenať ešte väčší progres. Som vždy ambiciózny, chcem neustále viac. Chcem byť ešte lepším hráčom," dodal.

Zdroj: mirror.co.uk
Foto: archív, mirror.co.uk

zztop

16
2016-10-17 12:18:07

Aguero:zabudol si že Barca už dávno nieje len o messim čo tak neymar či súarez rakitič,iniestá, atď.

cantres

-1
2016-10-17 23:49:34

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.