Prvý zápas absolútne šlágra skupiny C v Lige majstrov sa blíži! Už o niekoľko hodín sa dozvieme, komu sa podarilo z tohto duelu vyjsť lepšie, jednoduché to ale určite nebude mať ani jedna strana, očakáva sa vyrovnaný zápas.

Barca sa naposledy so Citizens stretla ešte v marci 2015, vtedy to bol odvetný zápas vyraďovacej fázy Ligy majstrov, no a napriek pomerne veľkej prevahe domácich to skončilo tesne 1 – 0. Gól dával Ivan Rakitič.

FC Barcelona

Barca má za sebou veľmi úspešnú generálku na najbližší zápas, s Deportivom to bola jednoznačná jazda s jasnými pozitívami – vrátil sa Leo, oddýchol si Luis Suárez, fit budú aj Umtiti s Robertom či Albom.

Vo výbornej forme sa ukazuje viacero hráčov, naposledy prekvapil napríklad Rafinha, ktorý dvakrát v zápase vystrelil a v oboch prípadoch bol úspešný. Darí sa ale i ďalším, Barca sa bude spoliehať na vo veľkom štýle hrajúceho Piquého.

Mimo by mal byť stále Jasper Cillessen, no ak pôjde všetko dobre, tak uvidíme zajtra tú najlepšiu možnú zostavu Barcy. Od úvodného hvizdu by v nej nemal chýbať už ani Leo Messi, ktorý sa po svojom návrate predviedol expresne rýchlym gólom.

Zápas Barcy a City sú zväčša veľmi tesné, Luis Enrique si to plne uvedomuje, a tak môžeme očakávať možno i mierny risk z jeho strany. Potrebné je totiž nasadiť tak Sergiho Roberta, ako aj Jordiho Albu. Dôvody sú pritom proste – Digne ešte príliš veľa skúseností v Barce nemá, iným pravým obrancom zas Barca prakticky nedisponuje, s Vidalom Lucho neráta.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitič, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar

Manchester City

Zatiaľ čo Barca bola v zápase s Deportivom jasne dominantná, Manchester mal v lige cez víkend problémy a zachraňoval bod. Everton v zápase viedol, zverenci Pepa Guardiolu boli ale schopný zahodiť až 2 penalty v jednom stretnutí. Zápas napokon ratoval Nolito.

Nový ročník začali futbalisti z Anglicka naozaj famózne, v posledných dvoch zápasoch už ale prišlo aj na stratu bodov, tím okolo Sergia Agüera nestačil najprv na Tottenham a následne doma zakopol aj s Evertonom. Pre správnosť veci ale treba dodať to, že i Pep v tomto stretnutí niektorých svojich hráčov pošetril.

Pozor si budú domáci musieť dávať na už spomínaného Argentínčana, no spomenúť treba aj hráčov ako De Bruyne, Nolito či Sterling. Mimo by mali byť Bacary Sagna a Fabian Delph.

Kvôli dôležitosti zápasu môžeme očakávať i v tomto prípade luxusnú zostavu, v ktorej nebudú chýbať najväčšie hviezdy katalánskeho trénera. Pikantériou duelu bude aj súboj Ter Stegena s Bravom.

Predpokladaná zostava: Bravo, Clichy, Stones, Otamendi, Zabaleta, Silva, Fernandinho, De Bruyne, Sterling, Aguero, Nolito

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 19. október 2016

Čas: 20.45

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: STV 1

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.