Španielsko so Sergiom Busquetsom v základnej jedenástke dokázalo zdolať na domácej pôde nepríjemné Macedónsko a pripísalo si tak dôležité tri body. La Roja sa nepredstavila v najlepšom svetle, na výkon sa však už nikto pri pozitívnom výsledku pýtať nebude.

Zverenci Julena Lopeteguia bez väčších problémov zvládli macedónsku prekážku v kvalifikačnom zápase na Majstrovstvá sveta 2018 v Rusku po góloch Vitola, Nacha Monreala a Aduriza, pohodu na ich kopačkách im ale dal paradoxne vlastný presný zásah Velkovskiho.

Macedónsky futbalista hlavičkou namieril presne do svojej siete v tridsiatej štvrtej minúte, čo zlomilo duel na stranu domácich, hoci ich herná prevaha sa vo väčší počet gólov začala prejavovať až po zmene strán. Vitolovi sa podarilo presadiť sa po dobrej Silvovej práci, Monreal zužitkoval kvalitnú krížnu Carvajalovu prihrávku a výsledok spečatil útočník Bilbaa Aritz Aduriz.

V tabuľke skupiny G Španielsko firuguruje na prvej priečke, s desiatimi bodmi o skóre pred druhým Talianskom, pozor si však musí dávať aj na Izrael či Albánsko, obe tieto krajiny totiž majú obrovské ambície a kvalifikácia im zatiaľ viacmenej vychádza.

Španielsko 4:0 Macedónsko

Góly: 35' Velkoski (vlastný gól), 63' Vitolo, 84' Nacho Monreal, '85 Aduriz
Žlté karty: 90+' Alioski

Rozhodca: R. Schorgenhofer (Rakúsko)

Španielsko: De Gea - Carvajal, Bartra, Nacho, Monreal - Vitolo (Callejon 87'), Koke (Isco '71), Busquets, Alcantara, Silva - Morata (Aduriz '60).

Macedónsko: Dimitrievski - Ristevski, Mojsov, Velkoski - Aliokski, Spirovski (Zuta 60'), Bardi, Hasani (Gjorgjev '87), Ristovski - Nestorovski (Ibraimi '82), Pandev.

Zdroj: uefa.com
Foto: sport.es

Bartra

6
2016-11-13 12:13:15

jednoznacne mojich plnych 90 min. v zaklade wuaaaaaaa

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.