Luis Fernández patrí medzi najcharizmatickejších trénerov, ktorí kedy pôsobili v španielskej lige. Viedol Athletic Club, Espanyol či Betis a naposledy pôsobil za kormidlom reprezentácie Guinei. V rozhovore pre denník Marca hovoril o Samuelovi Umtitim.

Zaskočila vás jeho forma?

"Vedie si výborne, angažoval sa a hrá koncentrovaný. Všetci vedeli, že je to hráč na úrovni, ale nebolo isté, či si poradí s očakávaniami Barcelony a s hrou pod tlakom."

Kľúč jeho rýchlej adaptácie

"Umtiti sa vždy chce rozvíjať a teraz sa ocitol medzi množstvom skvelých hráčov. Je vidieť, že chce byť úspešný a tvrdo na tom pracuje. Už v reprezentácii ukázal svoje schopnosti, talent a kontrolu nad loptou. Takisto aj v Barcelone v obkolesení hviezd si radí výborne. V posledných mesiacoch zaznamenal veľký progres."

TIP | Dramatická situácia v barcelonskej obrane


Je k Piquému ideálny?

"Ako k Piquému, tak aj k Mascheranovi. Je dobré, že medzi stopérmi panuje konkurencia. Umtiti si poradil dobre a aj v jeho rozhovoroch pre médiá cítiť sebadôveru."

Môže sa ukázať ako budúcnosť Barcelony?

"Prajem mu, aby tam hral mnoho rokov, ale je potrebné ísť krok za krokom. Vždy sa o mladých francúzskych hráčov bojíme, pretože sa stalo, že talentovaní hráči neboli úspešní. Pokiaľ Umtiti neuberie z tempa, bude to stopér budúcnosti."

A Digne?

"Takisto je to skvelý hráč, bojuje a je úspešný. Súperenie s Jordim Albom nie je jednoduché, ale ľudia ho majú radi pre jeho bojovného ducha, podobne ako Javiera Mascherana."

Jeho forma ešte neprepukla naplno. Prečo?

"Je na dobrej ceste, ale nie je to typ hráča, ktorý hrá úžasné, radšej sa sústredí na to, aby v každom zápase hral na dobrej úrovni. Trochu mu chýba rutina nacvičených situácií v útoku Barcelony."

Luis Fernández

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.