Áno, ďalší pokutový kop, o ktorý bola Barcelona ukrátená. Po kontroverzných rozhodnutiach na San Mamés rozhodcovia znova chybovali. Tentoraz to bol Iglesias Villanueva, ktorý neodpískal Barcelone jasnú penaltu po ruke Bruna Soriana.

TIP | Villarreal CF - Barca: Semafor

V 72. minúte zápasu nastala prvá kontroverzná situácia. Leo Messi strieľa na bránu súpera a Bruno Soriano ležiac na zemi úmyselne naťahuje ruku, aby loptu zablokoval. Podarilo sa mu to. Rozhodca však zostáva nemý, no dobre vedel, že lopta išla mimo ihriska od hráča domácich, pretože následne nariadil rohový kop pre Barcelonu. Aby sme ale boli féroví, rovnako tak sa nepískala ani hra rukou Javiera Mascherana na druhej strane. Pre Radio Marca tieto situácie analyzoval bývalý arbiter Andújar Oliver, ktorý má na oba prípady rozdielny názor.

"Prvá ruka je jasná penalta, hráč to spravil zámerne. Iglesias Villanueva si nevšimol, že Bruno rukou zastavil Messiho strelu," povedal, pričom ďalej dodáva, že "Mascherano síce zahral rukou, ale celkom neúmyselne. Iglesias Villanueva sa pri tejto akcii rozhodol správne," uzavrel.

zdroj: fcbarca.com

video: twitter.com

fofo112

0
2017-01-09 12:50:20

správne zhodnotenie obidvoch penált.

Rick

30
2017-01-09 13:08:00

Ja si naopak myslím, že obe sa mali pískať. Je síce pekné, že Mascherano to nespravil úmyselne, ale bola to ruka v 16-ke a nebola pri tele. Sorianovi by som k tomu "pribalil" aj kartičku :)

fantomas

5
2017-01-09 15:16:21

Súhlasím, prvé dve sa mali pískať určite, druhá Villarrealu asi už nie, keďže sa sudí rozhodol odpískať faul na Bruna (či koho). Ale Bruno mal pri prvej ruke vidieť zároveň aj červenú kartu, situácia by sa okrajovo dala prirovnať k brankárskemu zákroku Suaréza na MS 2010 proti Ghane. Tiež umýselne rukami siahal po lopte.

quentin

1
2017-01-09 13:20:06

Fofo, pozeral si rovnaký zápas ako ja a ostatní? Najprv Mascheho zákrok: sťahoval ruku k telu a uhýbal ešte aj telom, aby sa vyhol hlúpemu teču, keďže bol posledný pred brankárom! A keď nie obe ruky hráčov Villarealu, tak min. Bruno išiel oboma po lopte a aj tečoval a kopal sa roh! Kurnik, rozhodca to videl ako sa v ľahu snažil pred Leom chytiť loptu!

myuren

5
2017-01-09 13:14:22

Všetky tri penalty boli jasné. Úmysel, neumýsel. Prvý prípade evidentne úmyselný tam neni o čom, druhý neúmyselná ruka Mascheho od tela v 16 jasný pokutový kop. Tretia zasa Sorianova, jeho nešikovnosť a spadnutia na loptu s rukou zase vytrčenou kamsi do riti, ďalšia evidentná penalta.

quentin

2
2017-01-09 13:33:25

Myuren, brať Tvoju logiku a pravidlá striktne, tak ok. Ok, 2 pencle pre Barcu a 1 pre Villareal. Ale potom s 2 redkami pre Villareal pre úmysel! Lebo Masche sťahoval ruku k telu a sa aj snažil uhnúť celým telom, čo opakovačky potvrdzujú! A nemyslíš, že to malo veľmi vážny vplyv na zápas (zvlášť to Brunove všemožné snaženie chytiť loptu na zemi pred Leom, z čoho bol LEN roh a rozhodca bol jasne pritom)?

myuren

1
2017-01-09 13:39:16

Ako o kartách tu nebola reč ja som posudzoval len či mali byť či nemali byť penalty :)) ak sa bavíme o kartách, áno za prvú mal byť vylúčený a to by malo za následok že druhá by nebola. Ponechám na tebe, ktorý scenár by si si radšej vybral. Mne to je jedno. Nič to nemení na tom, že naša hra je zlá a musí sa radikálne zlepšiť.

naqiria

1
2017-01-09 13:49:53

som fanusik barcy, ale nebudem tak hlupo zadubeny ako tu niektori ludia. Vsetky 3 penalty sa mali vcera piskat. A to ze Masche stahoval ruku a spravil to nechcene nic nemeni na tom ze to bola jasna penalta. Keby takto zabranil hrac supera uz by si vyplakaval ze mal dostat kartu. Barca mala kopat 2 penaltu. Villareal 1. Nic nemeni na tom ze rozhodcovia v la lige su fakt totalny odpad

quentin

1
2017-01-09 13:47:46

Ja som mal namysli len pravidlá a v prípade kompenzácie, že rozhodca si uvedomý chybu tak Soriano mal ísť dole a penalta, nakoľko už 1 Villarealu odpustil! A to by bol iný priebeh. A keby dal tak isto za Mascheho, celý svet by videl, že je debil a komisia, keby ju nezrušila, by vyšla ako banda debilov podporujúcich Madrid. No a UEFA a FIFA, na ME, MS by ho zavolali len keby potrebovali "urobiť" nejaký zápas. Ale to je len moj skromný názor, za ktorým si stojím.

emiliano

2
2017-01-09 13:55:26

Všetky 3 boli penalty, u Bruna jedná úmyselná a jedna nie, u Mascha neúmyselná. Ale pri tých neúmyselných to rozhodcovia posudzujú rozdielne.

Vladinko

-2
2017-01-09 15:33:20

Skúste uhádnuť ktorý z dvoch veľkoklubov v PD hlasoval za tebasa ako prezidenta la ligy..napoviem vám- real madrid to nebol :D

Plus bonbonik- viceprezident organizácie ktorá má pod palcom rozhodcov v esp je bývalý prezident barcelony..čiže..:D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.