V dvadsiatom šiestom kole La Ligy Santander sa proti domácej FC Barcelona predstaví nepríjemný súper, aktuálny desiaty tím tabuľky Celta de Vigo. Podarí sa zverencom Luisa Enriqueho získať mimoriadne cenné tri body?

Len málo tímov sa môže na svete pochváliť proti Barce tak lichotivou štatistikou, akú má Celta. Mužstvo z Balaídos v uplynulých piatich dueloch proti Blaugranas hneď trikrát zvíťazili, pričom inak tomu nebolo ani v tejto sezóne. V Galícii sa zrodil jeden z najaktraktívnejších súbojov tohto ročníka vôbec, v ktorom domáci vyhrávali už 3-0 a následne i 4-1, no Barcelona sa nevzdala a nakoniec zásluhou dvoch Piquého gólov a zásahu Neymara skorigovala výsledok na 4-3.

Vo februári 2016 Luchovo družstvo na Camp Nou Celte na druhej strane nedarovalo absolútne nič, po bravúrnom výkone a dominancii na trávniku totiž Azulgranas odchádzali z domácej pôdy s tromi bodmi po triumfe 6-1. Na listinu strelcov sa zapísal tri razy Suárez a po jednom góle pridali Messi, Rakitić a Neymar. Pred sedemdesiattisícovou kulisou za Celtu zaznamenal presný zásah Guidetti.

Prehliadku zaujímavými zápasmi z uplynulého obdobia, ktoré Katalánci odohrali proti tímu zo severu Španielska, zakončíme tentoraz hanebnou porážkou FCB. Dvadsiateho tretieho septembra 2015 vo Vigu zvíťazili Célticos vedení dvojgólovým Iagom Aspasom 4-1, pričom tak korunovali svoj famózny ofenzívny výkon rešpektovaným barcelonským skalpom.

FC Barcelona

Barca aktuálne žije novinkou týkajúcou sa Luisa Enriqueho. Astúrijský manažér odchádza z Camp Nou už po skončení tejto sezóny, keď sa tak fanúšikovia začínajú pýtať a špekulovať, kto kouča nahradí. Médiá prichádzajú s rôznymi menami, no najčastejšie sa skloňuje Jorge Sampaoli zo Seville, Jürgen Klopp z Liverpoolu, Ernesto Valverde z Bilbaa, Luchov asistent Unzué a Massimiliano Allegri, ktorý koučuje Juventus. Na druhej strane sme sa však už stretli i s takými kormidelníkmi, ako Wenger či Xavi, hoci pochopiteľne takéto odhady bulvárnych plátkov nemôžeme brať vážne.

Po dvadsiatom piatom kole sa podarilo Barcelone dostať sa po dlhom čase na čelo tabuľky La Lige Santander. V domácom stretnutí nedali Katalánci Sportingu Gijón najmenšiu šancu, keď aj s rotáciou a následnými striedaniami Messiho či Suáreza zvíťazili v podarenom zápase 6-1. Zaváhal na druhej strane Real Madrid, ktorý tak už na Barcu stráca jeden bod, i keď samozrejme nezabúdame ani na duel, ktorý majú Los Blancos k dobru. Paradoxne ho odohrajú práve proti Celte.

Blaugranas s najväčšou pravdepodobnosťou veľké zásahy do zostavy robiť nebudú. Luis Enrique musí myslieť samozrejme aj na zápas Ligy majstrov proti PSG, no pri nie príliš reálnom postupe je hlavnou prioritou liga, a to si vyžaduje maximálny prístup v každom jednom stretnutí. Po tom, čo si oddýchli proti Gijónu, nemôžeme očakávať, že by nenastúpilo MSN, rovnako tak by sa od once de gala nemalo príliš vychyľovať ani zloženie obrany.

Barcelona v posledných osemnástich dueloch v La Lige Santander neprehrala ani raz, keď si na svoje konto pripísala pätnásť výhier a tri remízy. Pri snahe zveľadiť túto v doterajšej časti sezóny najlepšiu sériu im však bohužiaľ nepomôže Aleix Vidal, ktorý je dlhodobo zranený. V poriadku je už na druhej strane Javier Mascherano, argentínsky reprezentant v hre nechýbal ani v stredu.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Neymar, Suárez, Messi.

Celta de Vigo

Aj napriek tomu, že v súčasnej tabuľke je Celta až na desiatom mieste, súpera z Balaídos môžeme považovať za jedného z najvyspytateľnejších v celej lige. Družstvo Eduarda Berizza v prípade, že má svoj deň, dokáže poraziť prakticky hocikoho, no rovnako to platí i naopak, pokiaľ sa totiž tímu nedarí, je schopné prehrávať aj navonok neprehrateľné duely.

V posledných piatich stretnutiach Célticos zvíťazili dva razy. Okrem ligovej remízy s Espanyolom, predchádzajúcej deľbe bodov so Sportingom a výhre s Osasunou sa však podaril Berizzovmu celku husársky kúsok. Do ďalšej fázy Európskej ligy sa napokon totiž dostala Celta po zvládnutom dvojzápase so Šachťarom Doneck, v ktorom už bola prakticky jednou nohou vyradená. Po tom, čo v domácom prostredí Vigo podľahlo Donecku 0-1, na Ukrajine stav dvojzápasu vyrovnal až v nadstavenom čase Iago Aspas, aby následne španielsky zástupca postúpil po presnom zásahu Cabrala z predĺženia.

Kouč Celty k dispozícii podľa všetkého nebude mať hneď trojicu svojich zverencov. Pre poranenie stehna by v jeho nominácii figurovať nemal Rubén Blanco, dvadsaťjedenročný brankár, ktorý v lige nastupuje pravidelne, i skúsený záložník Pablo Hernández. Vykartovaný je zase Fontás.

Predpokladaná zostava: Álvarez - Mallo, Cabral, Rossi, Jonny - Díaz, Radoja, Wass - Aspas, Guidetti, Sisto.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 4. marec 2017

Čas: 20:45

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk, goal.com
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.