Útočník Barcelony David Villa zažíva jeden z najdlhších gólových pôstov v jeho kariére. Gól totiž nedal už v jedenástich zápasoch v rade. Dokopy je to 851 minút, čo je viac ako 14 hodín a to je pre útočníka takejto úrovne ozaj priveľa.

11 zápasov, 851 minút alebo viac ako 14 hodín je druhá najdlhšia séria Davida Villu bez streleného gólu. Najdlhšiu streleckú mizériu zaznamenal ešte v drese Valencie, keď nedal gól v 13 zápasoch po sebe.

Astúrijec bol po prestupe do Barcelony jedným z favoritov na Pichichiho trofej a to hneď za Messim a Ronaldom. V prvej polovici sezóny bol v útoku Barcelony platnou posilou čo do strieľania gólov, no v druhej polovici mu pušný prach úplne zvlhol. "Prvá sezóna nie je v Barcelone nikdy jednoduchá, zvlášť po Majstrovstvách," povedal. Problém Villu je však v tom, že ďalšie a ďalšie minúty bez gólu vytvárajú na hráča stále čoraz väčší tlak. Dúfajme, že sa mu táto čierna séria skončí čím skôr - aj hneď dnes na Nou Campe proti Osasune.

Barcelona takisto strieľa menej gólov

Strelecká impotencia Villu (851 minút) aj Pedra (485 minút) má výrazný vplyv aj na strelecké štatistiky Barcelony. Od začiatku marca Barca odohrala 11 stretnutí, kde však strelila priemerne ledva 1,72 gólu na zápas a to je výrazný prepad oproti prvej polovici sezóny, kde ten priemer bol tesne nad hranicou 3 gólov na zápas. Počas týchto jedenástich zápasov Barca výraznejším rozdielom vyhrala len nad Almeríou (3-1), Šachťarom Doneck (5-1) a Arsenalom (3-1). Často krát zápas doviedla do víťazného konca len vďaka jednogólovému rozdielu: Zaragoza (2-1), Villarreal (1-0), Getafe (2-1) a Valencia (1-0). Nehovoriac o tom, že proti Realu Madrid vo finále Copa del Rey nedali Katalánci ani jeden gól. Ide o prvý takýto prípad od bezgólovej remízy s Athletic Club 0-0 takisto v pohári v decembri minulého roku.

zdroj: mundodeportivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.