Arthur svojim štýlom hry ideálne pasuje do Barcelony. Brazílčan svoju hodnotu ukázal aj vo finále Copa Libertadores, v ktorom Gremio zaknihovalo historický úspech. Stredopoliara často prirovnávajú k Xavimu.

Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo má len 21 rokov, no vo finále Copa Libertadores dokázal, že je presne tým hráčom, ktorého Barcelona potrebuje a tvrdá robota skautov klubu po celom svete nevyšla na zmar. Stredopoliar bol zvolený za najužitočnejšieho hráča celého turnaja aj napriek tomu, že vo finálovom zápase na trávniku strávil len 50 minút. Kvôli ostrému zákroku hráča súpera musel z ihriska nútene dole. Aj tento turnaj však predstaviteľom Blaugranas dodal impulz k rokovaniam.

Hráč meria len 172 cm, no svojimi schopnosťami prevyšuje nejedného futbalistu. Má takisto nezvyčajný dar kontroly situácie na trávniku, čo ukázal neraz. Ak bol Brazílčan na trávniku, jeho mužstvo diktovalo tempo hry. Ak ale hráč z trávnika zišiel alebo v zápase chýbal, Gremio sa zvyčajne bránilo. Lucas Barrios ako jeho bývalý spoluhráč o ňom povedal: "Arthur je hviezda a s určitosťou bude hrať v najlepších ligách na svete."

V Gremiu pritom debutoval len v roku 2015 pod vedením Luiza Felipe Scolariho. Arthur má za sebou aj vystúpenia v mládežníckej reprezentácii Brazílie a je možné, že onedlho si premiéru odkrúti aj v seniorskom reprezentačnom výbere. Tréner Tite ho totiž registruje.


O Arthurovi písal aj novinár a tiež fanúšik Gremia Fernando Risch. Ten na adresu hráča uviedol:

"Arthur hrá presne tak, ako sa to očakávalo od Paula Henriqueho Gansa. Ide s duchom hry a snaží sa hrať tak, že až prosí o to, aby mu prihrali loptu. Hrá intenzívne a tímovo. Je naozajstným vodcom stredu poľa, ktorý tvorí hru a strieľa góly. Je to veľmi aktívny hráč, ktorý len veľmi výnimočne robí chyby a na trávnik tak vnáša pokoj."

Brazílčan mal vo finálovom zápase Copa Libertadores až 88,2% úspešnosť prihrávok. Celkovo sa úspešnosť jeho prihrávok pohybuje na úrovni okolo 90%. Risch doložil, že Arthur v 30 zápasoch za Gremio zaznamenal len 20 nepresných prihrávok. Samozrejme, existuje priestor aj na zlepšenie. Záložník totiž strieľa veľmi málo gólov a takisto veľmi neasistuje. V tejto sezóne zaznamenal len 2 góly a na ďalšie 2 prihral. Risch však dodáva, že Arthur "sa v Európe aj reprezentácii Brazílie stane hráčom prvej voľbe a stane sa to veľmi rýchlo."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

MSD2018

-7
2018-03-12 13:29:37

Záložník totiž strieľa veľmi málo gólov a takisto veľmi neasistuje. V tejto sezóne zaznamenal len 2 góly a na ďalšie 2 prihral.

Jak muže byla nástupcem Xaviho, když to není Playmaker..?!
Xavi vynikal neskutečnýma přihravkama(kolmice atd) dával mnoho asistencí..

Tento hráč je další nekreativni záložník.

To už je lepší i ten Denis Suárez a jestli ho Barca prodá na místo A.Gomese, tak prodala dalšího TALENTA (Thiago,Halilovic, Rafinha atd..)

kaspec22

12
2018-03-12 13:57:27

Počkal bych si na hodnocení aspoň po roce u nás.

Radovan

4
2018-03-12 14:04:04

Hej, halilovic ukazal aky je talent...rafinha nam bol zbytocny kedze polku casu nemohol hrat..thiago bol fajn ale tazko sa mu presadzovalo pri xavim a iniestovi tak sa rozhodol odist...celkom odvazne hned vyhlasit aky je arthur hrac, ale ak kukas brazilsku ligu kazdy tyzden, tak je tvoj nazor relevantny

tunno

9
2018-03-12 14:34:19

Asi by si mal nakuknúť do štatistík Xaviho. Napr asi jeho najlepší rok 10/11 mal 7 asistencii v lige, predtým 3 a pod. Podobne je to s Modricom ktorý mal minulú sezónu tiež len pár asistencií. Asistencie niesu ani veľmi náplňou hráčov na týchto postoch.

bruno1

7
2018-03-12 15:25:43

Asistencie si vacsinou rozdelia ti traja vpredu. Zaloznik ma u nas iny vyznam

Fcb1231

5
2018-03-12 14:57:06

Ešte neodohral ani minutu a už je tu članok o tom ze je nastupcom LEGENDY klubu , kraaaasa

LaBrie

5
2018-03-12 17:29:31

...a Verratti moze uz len ticho preglgnut...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.