Vedel by si niekto z radov fanúšikov FC Barcelona predstaviť odchod Lionela Messiho? Argentínsky kúzelník mal k tomu viackrát veľmi blízko, no nakoniec sa rozhodol ostať, aby pokračoval plniť sny a lámať rekordy v najúžasnejšom drese blaugrana.

Čo sa týka plnenia snov, teraz narážam na sny fanúšikov, keďže Messi dosiahol všetko čo mohol už tak 3-4 roky dozadu, pričom toto čo tu stále predvádza je akýsi bonus pre nás všetkých, ktorí fandíme tomuto krásnemu klubu. Všetko však nemuselo byť tak ružové, keďže po celé tie roky bol v pozadí jeden nebezpečný súper, ktorý úpenlivo bojoval o Messiho podpis - anglický Manchester City.

Ten už po mnoho rokov pôsobí ako sup, pričom príchod Pepa Guardiolu dal veci výrazne do pohybu. Messi však nakoniec každý pokus o kontakt ihneď zmietol zo stola a dal jasne najavo, v ktorom klube chce ukončiť svoju epickú kariéru.

Posledný týždeň sa však Messi objavil v tréningovom centre práve Citizens, no nie za okolností, v aké anglický klub dúfal. Predstavenstvo a personál tohto klubu zažilo akýsi paralelný vesmír, keď sa malý Argentínčan objavil v štruktúrach klubu, pričom ihneď bol celý Twitter zaplnený videami a fotkami Messiho, ako trénuje v spoločnosti svojho skvelého priateľa Aguera v štruktúrach Manchesteru City.

Lionel sa tam ale nachádzal z dôvodu medzištátneho priateľského zápasu Argentíny s Talianskom, ktorý nakoniec Albicelestes bez svojej najväčšej hviezdy zvládli s prehľadom 2:0. Šejkom z Abú Dhabí sa však z jednej časti opäť splnil sen, keďže sa Messi opäť objavil na Etihad Stadium, no opäť vo farbách iných, ako sú farby Manchesteru City.

Podpisom poslednej zmluvy však Messi potvrdil, že úsilie anglického klubu výjde nazmar. Čo sa však týka minulosti, City neúnavne bojovalo o to, aby barcelonskú superstar dostalo do Anglicka. Kvôli tomuto plánu si vytvorili nadštandartný vzťah s jeho otcom, Jorgem, teda nemuseli vynaložiť veľké úsilie na to, aby zistili, v akom rozpoložení sa hráč v ktorejkoľvek fáze svojej kariéry nachádza.

V roku 2011 sa delegácia Citizens stretla s Leovým otcom v Sao Paulo, aby zistila, aké má populárna '10' plány do budúcnosti. V tom období totiž začala bojovať o Neymara a Messi sa obával, ako by ho mohol postihnúť príchod ďalšej svetovej superstar.

City toto všetko dobre vedelo už po jednom stretnutí a rozhodlo sa ponúknuť obrovský balík za vychádzajúcu brazílsku hviezdu v domnení, že Barca bude musieť opäť dvihnúť ponuku. Celá táto operácia mala iba jediný cieľ - urýchliť prestup Neymara do Barcelony a zabezpečiť, že obaja budú vo svetlách reflektorov, čo spôsobí súboj ega medzi Brazílčanom a Argentínčanom.

Tento plán však nevyšiel, keďže Messi a Neymar si sadli perfektne a doviedli Barcelonu k ďalšiemu skvelému míľniku v klubovej histórii. No ani to Angličanov neodradilo a trpezlivo naďalej vyčkávali.

Následne prišiel rok 2014, keď sa mala Argentína stretnúť v priateľskom zápase s Portugalskom a opäť sa to malo uskutočniť na Etihad Stadium. Vtedy celé úsilie anglického celku smerovalo na to, aby 'La Pulgu' čo najviac očarili a dali mu dôvod na to, aby vymenil pohodlné miestečko na Camp Nou za upršané britské ostrovy.

Snaženie City však postupne prinášalo ovocie a v roku 2016 Messi vážne uvažoval o prestupe do Anglicka. Argentínčan bol totiž ohúrený myšlienkou opätovnej spolupráce s Pepom Guardiolom a svojim kamarátom Sergiom Aguerom. Vtedy boli daňové obvinenia už neznesiteľné a sám hráč apeloval na to, že klub ho dostatočne neochraňuje.

Navyše tu bolo lákadlo menom Guardiola, ktorý síce stále tvrdil, že chce, aby Messi ukončil kariéru v Barcelone, no v skutočnosti mal úplne iné plány. Podľa správ MundoDeportivo mal veľkú zásluhu na Messiho budúcnosti práve Luis Suárez. Ten ho presvedčil a utvrdil v tom, aby zotrval v Katalánsku, keďže dvojica si za posledných pár rokov vytvorila skvelé vzájomné vzťahy.

Poslednou skúškou bola tá augustová, keď mal Messi iba rok do ukončenia kontraktu s Barcelonou. Vtedy prišli Citizens za Jorgem znova, keďže vedeli, že Lionel nie je úplne šťastný. Anglický klub síce všetko poprel, no jeho zástupcovia sa boli predsalen uistiť, či sa vzťahy medzi nimi a Jorgem nezmenili a za akých podmienok by Argentínčan putoval na Etihad Stadium. Jediné čo však dosiahli bolo to, že Messi na jeseň podpísal predĺženie zmluvy s astronomickou výkupnou klauzulou vo výške 700 miliónov eur.

Je takmer nemožné si nemyslieť, že toto boli posledné snahy o zlákanie Messiho na ostrovy. Ten si jednoducho vybral svoju rodinu pred všetkými peniazmi sveta, keďže odmietol aj gigantickú ponuku z čínskej SuperLeague. A keď myslím rodinu, myslím tým všetkých culés po celom svete, ktorý snáď raz zažijú návštevu svetoznámeho stánku Estadio Lionel Messi.

zdroj: goal.com
foto: bleacherreport, goal, vivabarca, eurosport

Coutinho1

22
2018-03-24 16:22:02

Dúfam že Messi neodíde

Aexon

21
2018-03-24 16:33:26

Vamos Messi charakter žádnej žoldák který by se nechal zlakat penezma !

forzy

0
2018-03-24 23:22:38

hej on hraje zadarmo

Ahonen2

25
2018-03-24 17:27:45

Verím že King Lionel Messi soju kariéru ukončí v Barcelone je to veľký pán futbalista a jeho srdce bije prvorade pre rodinu a Barcelonu. Visca el Barca!

Danny

7
2018-03-24 20:20:20

V europe jedine barca !! Ale urcite na koniec kariery pojde do svojho klubu v argentine ... ako to uz viackrat povedal

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.