Pred dnešným stretnutím finále Španielskeho kráľovského pohára pred novinárov predstúpil i chorvátsky stredopoliar Ivan Rakitić, ktorý analyzoval situáciu v tábore blaugranas

Finále

"V situácii, v ktorej sme, musíme nechať všetky svoje pohárové úspechy aj všetko ostatné bokom. Každý zápas je rozdielny. V tomto okamihu hráme o svoj prvý titul, máme pred sebou finále. My sa podobne ako oni na tréningoch snažíme zabudnúť na všetko, čo sa v tejto sezóne udialo. Musíme sa prezentovať v najlepšej možnej forme, hráme proti jednému z najlepších tímov ligy a chceme písať históriu."

Double

"Nechceme na to ísť príliš sprudka, najprv by sme radi vyhrali prvú trofej. Do duelu vstupujeme s túžbou triumfovať, no vieme, že to nebude vôbec jednoduché. V Lige majstrov vám to buď vyjde, alebo nie, no ukončiť ročník s dvomi trofejami by bolo úspechom. Kiežby sa dali každý rok získavať všetky tituly, ale to možné nie je."

Iniesta

"Ako jeho veľký priateľ ho budem podporovať, nech už sa rozhodne akokoľvek, o tejto téme ale hovoriť nemusíme až do okamihu, keď pred nás predstúpi a vysvetľovať bude on sám. Má na to právo. Osobne si nepamätám, aby mi Iniesta hovoril niečo o tom, že jeho prestup do Číny je už spečatený, avšak, opakujem, na sto percent budem rešpektovať jeho rozhodnutie. Plne ho ako jeho priateľ podporím, nehovorme ale o tom, kým nepríde s oficiálnym vyhlásením. Treba ho rešpektovať."

Zranenie

"Podľa mojich predstáv to nebolo, pretože som bol nútený ísť do nemocnice. Ja chcem však hrať vždy, a tak som sa pýtal, kedy by som mohol opäť nastúpiť. Pokiaľ by sme ten moment čo i len o chvíľu premeškali, nemohol by som byť operovaný. Ja som typ človeka, ktorý nechce vynechať ani len jednu tréningovú aktivitu. Zvoľnenie rytmu síce môže pomôcť oddýchnuť vašej hlave, no ja chcem vždy viac a v tých chvíľach som chcel byť na trávniku. Nerád sledujem zápasy v televízii alebo na štadióne. Vďakabohu, všetko je už ale v poriadku, za čo som vďačný doktorom."

Cillessen

"Páčilo by sa mu, iste, keby hral oveľa viac, ale myslím si, že dobre chápe, že Marc, minimálne podľa mňa, je najlepším brankárom na svete. Rovnako tak verím, že vedieť, že na svoju šancu čaká gólman, ktorý chytá v reprezentácii Holandska, je fantastické. Je pripravený, odohral skvelé semifinále a zaslúži si získať titul s nami. Bude to pre neho veľký duel."

Valverde

"Nevidím v mojom vnímaní žiadne zmeny. S rovnakou vervou pripravuje tréningy. Samozrejme, každého fanúšika zamrzí to, čo sa stalo proti Rímu, zabudnime však na to. Chceme prvú trofej a dokázať celému svetu, že sme silní a píšeme dejiny."

Zdroj: marca
Foto: marca

galibier1

25
2018-04-21 11:44:57

skôr poucme sa z toho aby sme takyto zapas uz nikdy neodohrali...

Matus1017

17
2018-04-21 12:25:20

Ťažko sa na niečo také zabúda ... hlavne je už také chyby neopakovať

milos980

18
2018-04-21 12:44:03

Uz zabudame 3. sezonu

Dermo

14
2018-04-21 14:44:27

Presne tak už mali x možností sa poučiť a nepodcenovat súperov a bohužiaľ stále ten istý prístup.. Sú veci ktoré sa neodpustaju a na ktoré človek nezabúda a pochopil som to vtedy keď som videl tích malých chlapcov plakať po zápase s Rímom. To sú momenty ktoré by si mali púšťať aby si uvedomili ze niesu majstri sveta a keď chcú niečo vyhrať musia o to bojovať

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.