Barca si po obetavom výkone pripísala na svoj účet prvú tohtosezónnu trofej - Španielsky superpohár. Odvetný zápas na Camp Nou bol vyrovnanejší než ten prvý, a aj keď Barca ešte stále nie je vo svojej optimálnej forme, predsa bola nakoniec šťastnejším tímom. Radosť z víťazstva ešte umocnila prítomnosť Cesca Fábregasa na ihrisku. Nechajme teraz nechutný záver zápasu stranou a pozrime sa na výkony jednotlivých blaugranas.

Valdés 7.0 - Víctor opäť odchytal dobrý zápas. Nemusel ťahať z rukáva toľko senzačných zákrokov ako na Bernábeu, no i tak tím podržal pri delovke Ronalda, ktorú inštinktívne vyrazil do brvna. Pri oboch inkasovaných góloch mu obrana veľmi nepomohla, najmä pri tom druhom, keď sa mu podarilo prvý pokus Benzemu vyraziť, no obrana loptu nedokázala dostať do bezpečia.


Abidal 7.5 - V tomto zápase sme videli iného Érica Abidala, ako v tom prvom. Našťastie to je zmena k lepšiemu. Opäť sa ukázalo, že Éricova obľúbená pozícia je na ľavom kraji obrannej rady, odiaľ podniká útočné výpady a zároveň stíha plniť svoje obranné povinnosti. Najmä tú druhú činnosť si Éric v zápase plnil tak dôsledne, že Mourinho musel nevýrazného Di Máriu stiahnuť z ihriska.


Mascherano 7.0 - Javier si tak ako celá obranná rada počínal lepšie než v prvom zápase s Realom. Aj keď rozohrávka bola pri vysokom pressingu Madridu problémom, snažil sa veci riešiť s chladnou hlavou. Obranné zákroky sú u neho tradične na vysokej úrovni, no povedal by som, že pri druhom inkasovanom góle si s Piquem zobrali zrejme dovolenku, inak si neviem vysvetliť, prečo ani jeden z nich nevystúpil proti strieľajúcemu Benzemovi.


Piqué 7.5 - S Gerardom sa do obrany Barcelony vrátila istota a väčší pokoj pri rozohrávke. Aj keď to stále nebola tá stará barcelonská tiki-taka, najmä vďaka vynikajúcemu pressingu Realu, bolo to o poznanie lepšie ako v Madride. Gerard ukázal, že vie narábať s loptou na kopačke, no ak je treba, dokáže situáciu vyriešiť aj rýchlo a jednoducho. Jeho nahrávka pätou pri Messiho prvom góle bola jednoducho brilantná a ukázala, že Gerard má na obrancu výnimočné periferné videnie hry.


Dani Alvés 8.5 - Dani bol v tomto zápase jedným z najlepších hráčov na ihrisku. Aj keď väčšinou vyniká najmä v podporovaní útočnej hry Barcelony, v tomto zápase ukázal, že je v prvom rade prvotriednym obrancom. Ronaldovi na pravej strane nedovolil v podstate nič a za to si každý obranca zaslúži uznanie.


S. Busquets 6.5 - Na Sergiovom výkone bolo vidieť, že si ešte nie je po zranení v stopercentnej forme. Bolo to vidieť najmä na jeho pohybe a frekvencii s akou sa zapájal do útočných akcií svojho tímu. Nemožno mu však uprieť snahu a obetavosť pri obranných zákrokoch. Keď sa dostane do formy, bude Sergio opäť patriť k najlepším defenzívnym záložníkom na svete.


Xavi 7.0 - Na Xaviho výkone sa sotva dá niečo kritizovať a nebolo tomu inak ani v tomto zápase. Presné prihrávky, pokoj v strede poľa, skvély herný prehľad a periferné videnie - to je Xavi Hernández, najlepší stredový záložník na svete. Pri zákroku, za ktorý dostal žltú kartu ukázal, že sa nebojí obetovať sa pre tím.


Iniesta 8.0 - Andrés opäť dokázal svoju extratriedu. Aj keď súhra Barcelony ešte zaostáva za svojou povesťou, individuálnu vyspelosť jej hráčov nemožno spochybniť. Andrés svojim driblingom opäť motal hlavy madridským hráčom a čerešničkou na torte v jeho podaní bolo chladnokrvné zakončenie pri prvom góle.


David Villa 6.5 - David v tomto zápase nebol tak viditeľný, ako v tom minulom. Útok Barcelony opäť nebol v takej permanencii ako obvykle, a preto sa David nedostával tak často do akcie. V jeho prípade je však prínos pre tím nespochybniteľný, keďže svojim pohybom a aktívnym napádaním urobí na ihrisku vždy množstvo čiernej roboty.


Messi 8.5 - Leo nás svojím umením zrejme neprestane nikdy príjemne prekvapovať. Napriek maximálnej pozornosti, ktorú mu venovali hráči Realu, to bol práve on, kto rozhodol celý zápas v prospech Barcelony. Jedna famózna prihrávka na gól Iniestovi a dva góly v sieti Casillasa, to všetko v brilantnom prevedení - to je vizitka Lionela Messiho, najlepšieho hráča sveta.


Pedro 7.0 - Pedro ukázal, že svoje miesto v zostave rozhodne nedá Alexisovi zadarmo. Opäť ukázal, čím je pre hru Barcelony dôležitý; aktívny pohyb a tímová hra - to je Pedro ako ho poznáme. Najmä v prvom polčase bol Pedro veľmi agilný, v druhom akoby mu už dochádzali sily.


Striedajúci


Adriano 6.5 - Adriano zasiahol do hry na posledných dvadsať minút a nemal veľa možností ukázať sa. Dôvodom jeho striedania za Davida Villu bol nepochybne zámer vystužiť defenzívu, čo však celkom nevyšlo, keďže Barca po jeho príchode inkasovala vyrovnávajúci gól. A bol to práve Adriano, kto mohol ako prvý zabrániť vyrovnávajúcemu gólu na 2:2, ak by odkopol centrovanú loptu z kopačky Kaká. Na druhej strane mal veľkú zásluhu na Messiho víťaznom góle.


Fábregas N/A - Barcelonskí culés čakali na tento moment niekoľko rokov - Cesc Fábregas konečne vkročil na ihrisko v modro-červenom drese. Možno ani sám netušil, v akej situácii sa bude nachádzať pri svojom debute v Barcelone; nastúpil totiž hneď po Benzemovom góle na 2:2. Cesc sa však aj napriek krátkemu času blysol niekoľkými vynikajúcimi prihrávkami a mal prsty aj vo víťaznom góle Messiho, keď práve u neho začala celá gólová akcia.


Keita N/A - Seydou nastúpil na ihrisko v 85. minúte za Busquetsa a do zápasu výraznejšie nezasiahol.


Hodnotenie mužstva 7.0

Barca má za sebou ťažký zápas proti svojmu najväčšiemu rivalovi a dôležitý je v konečnom dôsledku najmä výsledok 3:2. Čo sa týka predvedenej hry, stále to nebolo v podaní blaugranas to pravé orechové, no rozhodne to bol oproti prvému zápasu posun vpred. Nesmieme zabúdať, že Real má za sebou kvalitnejšiu predsezónnu prípravu a aj na štadióne Camp Nou predviedol aktívny výkon a silný pressing. Opäť sa ukázalo, aký je pre tím dôležitý Lionel Messi, ktorý sám dotlačil Barcelonu k desiatej trofeji Španielskeho superpohára. Takisto kľúčový bol výkon Daniho Alvésa, ktorý Cristiana Ronalda doslova vymazal z ihriska.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.