Katalánci vo včerajšom zápase nakoniec dokázali poraziť Cádiz 2:0 po góloch od Pedriho a Ferrana Torresa. Blaugranas sa v každom prípade po celé stretnutie trápili a hra mala od ideálu veľmi ďaleko. V každom prípade je potrebné podotknúť, že Cádiz hral na spôsob Getafe - tvrdo a zákerne, v podstate nechcel hrať futbal. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,2

Nemecký brankár sa tešil z čistého konta, keď bol opäť istý medzi žrďami. Jeho hra s loptou bola ako vždy skvelá a v situácii 1 na 1 predviedol kľúčový zákrok, ktorý zachránil Barcelonu pred inkasovaným gólom.

Koundé - 7,3

Napriek tomu, že nechce hrať na poste pravého obrancu, si Koundé plnil svoje povinnosti s vyzretosťou. Keď sa Frenkie vydal dopredu, Francúz strážil zadnú líniu. Navyše jeho nábehy do ofenzívy zaskočili Cadiz.

Christensen - 6,6

Dánsky stopér zo stredu defenzívny dirigoval celú obrannú líniu Blaugranas, keďže bol kľúčovým hráčom v rozohrávke. Avšak Cádiz ho pri svojich protiútokoch neraz nachytal mimo pozíciu.

Frenkie de Jong - 7,8

Holanďan nasadený ako stopér sa bez problémov hnal dopredu z obrany. Vyhral väčšinu súbojov, pokojne sa vyhýbal presingu a pri hre zozadu bol zdrojom pokoja. Bez lopty však bolo jeho postavenie dosť riskantné.

Balde - 6,2

Balde mal ďaleko od svojej najlepšej formy, ale dokázal udržať šírku na ľavom krídle a trieliť dopredu, aby mohol zahrávať spätné prihrávky, ktoré síce nepriniesli žiadne výsledky, ale udržali Cadiz v strehu.

Gündoğan - 7,9

Nemec splnil svoju úlohu na jednotku. Do hry Barcelony vniesol veľa pokoja, predlžoval čas držania lopty, kým súper nevybehol dopredu. Dalo by sa však povedať, že je efektívnejší v útočných priestoroch vyššie v poli. Napriek tomu to Gündoğan rozbalil v strede poľa a pripravil skvelú prihrávku pre Pedriho.

Romeu - 6,8

Romeu bol ako vždy usilovný v strede poľa, keď často rozohrával loptu a vyhrával súboje, aby rozbil útoky hostí. Jeho nábehy do šestnástky vytvorili aj niekoľko sľubných príležitostí.

Gavi - 6,5

Gavi nemal často loptu na kopačkách, keďže hral na vysunutejšej pozícii v strede poľa. Ale jeho agresivita bola na mieste a zdalo sa, že je dobre zohraný so spoluhráčmi v priestore pre pokutovým územím súpera.

Yamal - 7,7

Keď bola Barcelona zatlačená do kúta, hľadala Yamala, čo svedčí o jeho význame. Keď sa Maročan dostal do izolácie, mohol sa voľne pustiť do hráčov. Jeho prihrávky v kombinácii s jeho šikovným driblingom vytvárali najlepšie príležitosti pre Barcelonu.

Lewandowski - 6

Zo strany Poliaka to bol ďalší zlý zápas. Nedokázal sa presadiť a pôsobil veľmi neohrabane. Aby toho nebolo málo, Lewandowski nevyužil množstvo solídnych príležitostí na skórovanie. Podarilo sa mu zachrániť si renomé aspoň asistenciou pre Ferrana Torresa.

Pedri - 8,2

Pedri bol na ľavom kraji zálohy a mal často loptu. V úzkych priestoroch bol šikovný a medzi líniami pôsobil ako závan sviežeho vánku. Bol najnebezpečnejším záložníkom Blaugranas. Okrem toho sa vďaka jeho diagonálnym loptám do súperovho priestoru zrodilo niekoľko čistých šancí. Nakoniec, po dlhom očakávaní, jeho gól v 82. minúte zlomil zápas v prospech domácich.

Náhradníci

68' Ez Abde - 6,9

Maročan sa pravidelne púšťal do súbojov s hráčmi súpera, otestoval brankára skvelou strelou a neustále sa snažil búšiť do nepreniknuteľného nízkeho bloku Cádizu.

69' Fati - 6,7

Blysol sa schopnosťou útočiť a strelil gól, ktorý bol bohužiaľ anulovaný pre ofsajd.

79' Sergi Roberto - 6,1

Nahradil Oriola Romeua a dobre si počínal pri držaní lopty.

79' Éric García - 6

Garcia odohral niekoľko sľubných lôpt a v závere zápasu nebol v podstate otestovaný.

85' Ferran Torres - 7,2

Prišiel na ihrisko v 85. minúte, ale predsa len sa dokázal zapísať na streleckú listinu. Ferran pokračuje vo svojej úžasnej gólovej forme, keď si skvele nabehol a perfektne zakončil.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-08-21 11:10:05
Lamine je odkedy Marocan ?
2023-08-21 11:12:19
Frenkie si zaslouží obrovský respekt. To jak to zvládnul na pozici obránce bylo obdivuhodný byť proti slabšímu soupeři.