Katalánci dokázali zdolať Osasunu na El Sadar. Bol to náročný zápas, no 3 body putujú do metropoly Katalánska. Teraz sa pozrieme bližšie na výkony jednotlivých hráčov.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcanewsnetwork.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcanewsnetwork.com.

Ter Stegen - 6,9

Umne rozdeľoval loptu a zároveň bol istý pri bránení pred útokmi Osasuny. Nemecký brankár podal jeden zo solídnych výkonov, ktorými je všeobecne známy.

Sergi Roberto - 6,3

Občas trochu letargický, ale celkovo bol slušný, pokiaľ ide o zachovanie pokoja pod tlakom a zabezpečenie toho, že Barcelona sa cítila relatívne komfortne pokiaľ ide o držanie lopty počas hry.

Koundé - 8,4

Nepochybne a nesporne najpôsobivejší hráč Barcelony na ihrisku v zápase proti Osasune. Kompletný strážca, na ktorého sa môžeme v obrane úplne spoľahnúť. Vo včerajšom zápase sa navyše dokázal zapísať na streleckú listinu.

Christensen - 7,6

Dánsky obranca bol až príliš často povolaný do akcie a jeho inteligentné pohyby na lopte aj mimo nej boli neoddeliteľnou súčasťou zabezpečenia toho, že Barcelona mala zápas pod kontrolou, keď mala loptu vo svojej moci. Jeho silné partnerstvo s Julesom Koundém pokračuje aj pri absencii Ronalda Arauja.

Balde - 6,5

Španiel, ktorý zvyčajne zaujme svojou šikovnosťou a rýchlosťou, bol vďaka obrane a štruktúre Osasuny len tieňom svojho obvyklého ja. Ako hráč prvého tímu Barcelony už zažil aj lepšie zápasy.

Gündoğan - 7,3

Jeho asistencia Julesovi Koundému vydláždila cestu k úvodnému gólu zápasu a jeho zložité prihrávky a zmena tempa v priebehu zápasu umožnili Barcelone dostať sa do niektorých z najlepších príležitostí proti CA Osasuna.

Romeu - 6,9

Slušná distribúcia, ale dnes oveľa pomalší v porovnaní s jeho doterajšími výkonmi za FC Barcelona. Jeho prehľad a pochopenie však boli doteraz pre Barçu veľkou devízou, na ktorú sa mohla spoľahnúť.

De Jong - 7,4

Absolútny šéf stredu poľa, ako to má vo zvyku. Svojimi neustálymi nábehmi a postupnými prihrávkami vyrezával cestu pre FC Barcelona, aby nachádzal voľné priestory v inak kompaktnej štruktúre Osasuny.

Yamal - 6,6

Naďalej predvádza svoju dynamiku a hviezdnu silu, ale zápas proti Osasune mu jemne pripomenul, že má ešte len 16 rokov a potrebuje čas, aby naplno dozrel a rozvinul sa na svoju najlepšiu možnú úroveň.

Lewandowski - 7,3

Lewandowski strelil víťazný gól z penalty po tom, čo si ju sám vybojoval, teraz má na konte dva góly v dvoch zápasoch, pomaly, ale postupne sa dostáva do rytmu a robí nábehy, ktoré ho robili nebezpečným aj v minulej sezóne.

Gavi - 7,3

Nesmierne intenzívny a napriek tomu, že na začiatku zápasu schytal ťažkú ranu do ucha, 19-ročný mladík pokračoval v boji až do samého konca s telom aj dušou na hranici pri každom zákroku, ktorý nakoniec urobil.

Náhradníci

59' Cancelo - 6,5

Mimoriadne motivovaný od momentu, keď nastúpil, a ako vrchol dokonca predviedol jeden z najextravagantnejších centrov, aké sme v Barcelone za poslednú dobu videli. Je veľkým prísľubom a fanúšikovia Barçy by mali byť zvedaví na jeho ďalšie napredovanie.

59' Ferran Torres - 6,3

Nedokázal skórovať, ale aj tak dokázal byť pozitívom zápasu, kým bol na ihrisku. Jeho výbehy od lopty a neustála prítomnosť v ofenzíve zabezpečili, že Osasuna mala kvôli nemu neustále oči na stopkách.

80' Felix - 6

Do hry sa príliš nezapájal, ale bol neuveriteľne precízny na lopte vždy, keď sa mu naskytla príležitosť niečo s ňou urobiť.

90' Raphinha - 5,8

Nedostatok času alebo zapojenia do hry na to, aby si zaslúžil hodnotenie.

90' Martínez - 5,9

Istý v obrane a nedal Osasune žiadnu druhú šancu, keď odstránil a vybojoval každú loptu, ktorá mu prišla do cesty. Je jasné, že jeho štýl hry bude Barcelone vyhovovať, keď bude v priebehu sezóny čeliť fyzicky zdatnejším súperom.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-09-04 14:01:47
Úplne odveci hodnotenie zaloznikom a útočníkov.Yamal Lewa a Gundogan najslabší na ihrisku. Obrancom ale sedí hodnotenie.
2023-09-04 14:29:13
Stegen mal vcera niekolko zlych odkopov aj preto ma nizsiu znamku. Ale na druhu stranu, chytil minimalne jeden cisty gol.

Dalej Christensen. Velmi dobry obranca a nechapem, ked uz nabehne dopredu, je na superovej 16stke, ze tam neposielaju lopty.



No a na koniec celkovo taktika. Aby sa 3 nasi hraci nachadzali v jednej linii ked jeden z nich ma loptu, to sa nikdy nestavalo. Potom jasne, ze nema komu prihrat.