Katalánci včera ušli hrobárovi z lopaty, keď v 80. minúte prehrávali s Celtou Vigo 0:2, no nakoniec v priebehu 8 minút strelili 3 góly a zabezpečili si plný počet bodov. Nie všetci hráči Blaugranas v každom prípade podali dobrý výkon. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,4

Nemecký reprezentant chcel včera proti Celte Vigo dosiahnuť ďalšie čisté konto, ale nestalo sa tak. Napriek tomu ter Stegenovi nemožno vyčítať ani jeden inkasovaný gól. Práve naopak - svojim zákrokmi sa výraznou mierou pričinil o to, že mužstvo nakoniec získalo všetky body. Predviedol 5 skvelých zákrokov po strelách z vnútra šestnástky.

Cancelo - 8,5

Pravý obranca si nabiehal vysoko do ofenzívy a nechával za sebou obrovské priestory pre protiútoky hostí. V záverečnej tretine bol kreatívny, ale v obrane pomerne neistý. Svoje defenzívne nedostatky viac než vynahradil úžasnou asistenciou pri vyrovnávajúcom góle Barcelony. Cancelova spätná prihrávka na Lewandowskeho bola dokonalá a Poliak dostal loptu ako na podnose. V predposlednej minúte riadneho hracieho času si úžasne nabehol do pokutového územia Celty a dopravil loptu do siete, čím strelil víťazný gól večera.

Koundé - 6

Francúz pokračoval vo svojej skvelej forme ďalším pokojným výkonom. Proti Celte viedol obranu a zároveň perfektne rozohrával loptu.

Christensen - 5,6

Stopér vykazoval počas celého zápasu známky nervozity a predviedol nezvyčajne vratký výkon. Na začiatku zápasu si narýchlo vyslúžil žltú kartu a potom bol nútený hrať opatrne. Napriek tomu dokončil 97% svojich prihrávok. Po hodine hry ho vystriedal Balde.

Alonso - 5,9

Španiel nahradil v základnej zostave Alejandra Baldeho a hojne sa zapájal do ofenzívneho ťaženia. Podobne ako Cancelo, aj on nechával priestor za sebou v obrane otvorený a po polčase bol stiahnutý kvôli zmene systému. Počas pobytu na ihrisku zaznamenal päť obranných zákrokov.

Gündoğan - 6,5

Nemec odohral celých 90 minút a ani raz sa nepomýlil. Na lopte bol výborný, čaroval s ľahkosťou a nachádzal kľúčové prihrávky aj v ťažkých situáciách. Výborný výkon.

Romeu - 6,9

Klenot v strede poľa. Romeu, podobne ako bývalý kapitán Barcelony Sergio Busquets, patrí k tým, ktorí nevyhľadávajú veľkú pozornosť na lopte, ale majú výrazný vplyv. V tento večer bol Španiel všade. Bol to práve jeho zákrok, ktorý pomohol Barcelone v tom, že po polčase prehrávala len o gól. Nanešťastie pre neho ho Xavi po prestávke stiahol kvôli zmene taktiky.

Frenkie de Jong - 6,4

Záložník nastúpil na zápas uprostred špekulácií o jeho možnom odpočinku. Nakoniec však stihol odohrať len niečo vyše 35 minút a potom odkríval z ihriska. De Jong bol ako vždy sebaistý na lopte a postupoval v hre, ale Celta ho pravidelne nachytávala na hruškách počas brejkov.

Ferran Torres - 6,5

Španiel bol v prvom polčase relatívne neviditeľný, až na občasné vbehnutie medzi línie. V druhom polčase mal najväčšiu šancu, keď mal pred sebou len Ivana Villara, ale loptu poslal mimo. Zápas zakončil dvoma strelami na bránu, dvoma úspešnými driblingami a zblokovanou strelou.

Lewandowski - 8,1

Poliak bol na Estadi Olimpic de Lluis Companys dobre izolovaný päťčlennou defenzívou súpera a nezapájal sa do hry tak často, ako by chcel. Tak ako mnohokrát, aj tentoraz sa však v závere zápasu dostal do šance a bez problémov využil ťažkú pozíciu na skórovanie. O niekoľko minút neskôr opäť využil Cancelovu asistenciu a vyrovnal skóre.

Felix - 7,4

Za Barcelonu nastúpil v základe tretíkrát po sebe, ale proti Celte Vigo sa mu nedarilo. V druhom polčase sa jeho hra zlepšila. Krásne asistoval pri góle Lewandowskeho, keď preloboval obranu.

Náhradníci

36' Gavi - 7,3

Proti Celte si mal oddýchnuť, ale zranenie De Jonga všetko zmenilo. Gavi si nepomohol skoršou žltou kartou, no napriek tomu hral naďalej energicky. Mladík vniesol do útokov tímu viac vertikality a rozohral niekoľko krásnych akcií. Zaslúžene si pripísal asistenciu pri víťaznom góle tímu.

46' Araujo - 6,4

Uruguajský obranca sa vrátil po zranení a nastúpil po polčase namiesto Oriola Romeua. Hral v trojčlennej defenzíve štvrťhodinku, potom sa vrátil do stredu po boku Koundého. Pri druhom góle Celty sa ocitol úplne mimo pozíciu.

46' Yamal - 6

Odohral celý druhý polčas, ale na hre sa nepodieľal ani zďaleka tak, ako by si želal.

60' Balde - 6,4

V sobotu večer odohral viac ako 30 minút a na ľavom krídle v útoku zvýšil obrátky. Balde pomohol Barcelone vytvoriť väčšiu hrozbu po krídle a mal prsty v treťom góle.

72' Raphinha - 6,1

Brazílčan nastúpil namiesto Ferrana Torresa a Lucas de La Torre s ním mal veľké problémy.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-09-24 10:17:12
Komplexný hráč, akým je Cancelo, chýbal Barcelone veľmi dlho.
2023-09-24 10:57:31
No jo, když to krajní obránce vytáhne na horu, tak tam bývají za nimi volné prostory. Když by o nedělali, tak by se kritizovali, že neumí podpořit útok. ;-) Po včerejším zápase jsem hodně pozitivní. Takový bojovný zápas z naší strany dříve nebyl moc vidět.