Aj Xavi Hernández na tlačovke po zápase s Realom Sociedad priznal, že Barcelona nehrala dobre a súper si zaslúžil viac. Najmä prvý polčas bol zo strany Blaugranas naozaj nevydarený. Čo nám ukazujú známky v prípade jednotlivých hráčov?

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 8,6

Udržal Barcelonu v hre niekoľkými efektnými zákrokmi, dokonca aj na začiatku zápasu. Urobil však niekoľko nepresných prihrávok, čo len zvýšilo tlak zo strany La Realu.

Araujo - 7,7

Araujo mal monumentálnu úlohu vysporiadať sa s Anderom Barrenetxeaom na krídle, ktorý dal Uruguajčanovi zabrať. Niekoľkokrát bol nachytaný na hruškách. No z ničoho nič strelil víťazný gól.

Koundé - 5,4

Koundé sa vrátil do zostavy po zranení, ale vyzeral neohrabane na lopte aj mimo nej. Súperovi doprial viacero šancí, vrátane chyby na začiatku zápasu, kde nechýbalo veľa, aby bol z toho gól. Mal aj šťastie, že sa po jeho zákroku neodpískala penalta.

Iñigo Martínez - 7,3

Iñigo bol vzhľadom na svoju príslušnosť k Athletic Club vypískaný pri každom dotyku, ale nenechal sa tým vyviesť z miery. Dnes bol zďaleka najlepším obrancom a nedal Sociedadu ani centimeter priestoru na svojej polovici, pričom kryl aj Baldeho.

Balde - 5,8

Niekoľkokrát sa presadil na ľavom krídle, ale dnes mal viac defenzívnych povinností a nedokázal sa s nimi dostatočne vyrovnať. Našťastie ho však kryli Gavi a Iñigo.

Gavi - 6,9

Najlepší hráč Barcelony, Gavi opäť naháňal útočníkov Sociedadu až do vlastnej šestnástky a bránil ako skúsený stopér. Pokúsil sa o niekoľko útokov, ale zostal zväčša bez podpory.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Gündoğan - 7,1

Slabší výkon Gündoğana, ktorého slová po stretnutí s Barcelonou zjavne dostatočne nezmenili situáciu. Nedokázal sa dostatočne vysporiadať s pressingom Sociedadu a na hranici šestnástky viackrát zle prihral. Jeho výnimočná prihrávka v poslednej minúte sa však ukázala ako to, po čom Barcelona túžila, keďže Araujo dokázal tento center premeniť vo víťazný gól.

Fermín - 5,8

Sotva ho bolo vidieť počas zápasu, ale pri pohľade na výkon Barcelony ako celku toho veľa urobiť ani nemohol.

Cancelo - 5,8

Na ihrisku ho nebolo takmer vidno a keď sme ho zahliadli, veľký rozdiel aj tak neurobil. Nakoniec bol vystriedaný približne po hodine hry.

Lewandowski - 4,7

Lewandowski sa dnes iba 12-krát dotkol lopty a dokončil štyri prihrávky, čo však vzhľadom na veľký nedostatok servisu nebola jeho chyba.

Felix - 5,8

Ožil na konci prvého polčasu a na začiatku druhého, ale zo strany Portugalčana to bolo pramálo.

Náhradníci

57' Ferran Torres - 6,1

Do hry sa zapojil oveľa viac ako Lewandowski a vytvoril si aj viac šancí. V 88. minúte však mal šancu skórovať alebo asistovať pri víťaznom góle, no nevyužil to dostatočne dobre.

57' Pedri - 5,7

Prišiel do hry, aby dodal potrebnú hĺbku stredu poľa, ale aj on bol prevalcovaný oveľa lepšie pripraveným Realom Sociedad.

69' Yamal - 6,1

Bez komentára a hodnotenia zo strany barcauniversal.com.

69' Raphinha - 6,3

Viditeľne sa snažil vniesť svoje ofenzívne schopnosti do hry tímu, vyhral aj niekoľko štandardných situácií, ale k ničomu to neviedlo.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-11-05 08:54:36
Myslim velmi rozumne zhodnotenie jednotlivcov aj celku. Martinez skutocne mal extra motivaciu zuzitkoval svoje fyzicke parametre, vyborne. Terstegen vychytal supera fantasticky, len tie katastrofalne rozohravky......🙆
2023-11-05 09:00:27
Ter Stegen nas niekolkokrat zachranil, ale tych chyb z jeho strany bolo viacero. Ked clovek vidi jeho hodnotenie, pomysli si, ze to bol zapas jeho zivota. Nebol. Ani zdaleka. Ferran ma lepsie hodnotenie ako napriklad Felix? A za co? Za to, ze tam hore-dole behal a sa "uvolnoval", a pritom zlyhaval vo vsetkom ostatnom ako tretoligista? Tieto "hodnotenia".... 🙄