Zverenci Xaviho Hernánedza dokázali v poslednom zápase pred štartom novembrovej reprezentačnej prestávky poraziť Deportivo Alavés 2:1, keď do polčasu ešte prehrávali. Výkon Blaugranas opäť nenadchol, poďme na známky pre jednotlivcov.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 5,9

Za gól nemohol, neskôr si už poradil so všetkým.

Araujo - 6

Po výkope sa z nejakého dôvodu Cancelo ukázal na pravej strane obrany a Araujo sa vydal vpred, čo otvorilo Alavesu cestu do obrany a teda aj k úvodnému gólu. V strede obrany však podával oveľa lepšie výkony.

Koundé - 5,8

Na takéto narodeniny by Koundé najradšej zabudol, keďže v obrane sa mu vôbec nedarilo. Súperovi doprial viacero šancí. Omorodion si s ním robil, čo chcel. Už v prvom polčase ho Xavi musel poslať na pravý kraj obrany. Na druhej strane asistoval Lewandowskemu na vyrovnávajú gól stretnutia.

Martínez - 6,3

Mal si lepšie poradiť pri pokrývaní Omorodiona počas gólovej akcie. Jeho prihrávky a schopnosti na lopte sú však niečo, čo treba obdivovať, a dnes to opäť dokázal, keď jeho brilantná prihrávka na Torresa pomohla Barçe získať penaltu.

Cancelo - 6,8

Po pomerne nevýraznom prvom polčase, v ktorom sa mu nedarilo dobre kombinovať, Cancelo v druhej 45-minútovke ožil a svojím driblingom a prihrávkami dodal tímu obrovskú dynamiku.

Fermín - 5,4

Ďalší nevýrazný výkon Fermína, ktorý dostal zodpovednosť ako najvysunutejší záložník na ihrisku. Nedokázal toho však veľa urobiť a nakoniec bol vystriedaný.

Gündoğan - 6,8

Urobil hrúbku, keď ho v strede poľa Alaves nachytal na hruškách. Potom však bol jeho výkon inšpirujúci, keďže sám vytvoril väčšinu šancí tímu.

Pedri - 6,6

Veľmi vítaný návrat do stredu poľa, Pedri pomáhal Gündoğanovi kontrolovať hru z hlbších priestorov. Vytvoril si niekoľko slušných šancí, ale bol zjavne pokrývaný záložníkmi Alavesu a musel byť vystriedaný, keďže v druhom polčase mu došli sily.

Yamal - 6,2

Bol príliš často izolovaný, a preto toho veľa neukázal. Párkrát však našiel cestu po tom, ako bol zdvojený a strojený, čo pomohlo Barcelone vytvoriť si cestu k bránke súpera.

Lewandowski - 7,5

Po veľmi zlom výkone v prvom polčase sa mu v druhom dejstve podarilo streliť 2 góly - ničoho nič vytvoril šancu a skóroval senzačnou hlavičkou. A potom nekompromisne premenil pokutový kop.

Felix - 6,7

Jediný útočník, ktorý sa snažil o všetko možné, najmä v prvom polčase. S loptou sa hnal vpred, ale robil aj nábehy bez lopty, ktorými na seba sťahoval obrancov a otváral priestor pre ostatných hráčov.

Náhradníci

63' Raphinha - 5,3

Do ofenzívy toho veľa nevniesol. S takýmito výkonmi pravdepodobne príde o svoje miesto v základe.

70' Balde - 5,8

Pridal šírku na ľavej strane a stiahol obrancov, čím vytváral priestor pre Ferrana Torresa a spol.

70' Torres - 6,6

Vynikajúci výkon Torresa, ktorý skvelým pohybom v pokutovom území vybojoval Barcelone penaltu. Pomohol aj Lewandowskemu a Yamalovi, keď svojimi nábehmi vytváral chaos v obrane súpera.

81' Romeu - 5,9

Takmer daroval súperovi penaltu po hre rukou doslova v poslednej sekunde, ale mal šťastie, že sa mu to prepieklo. V posledných minútach však dodal potrebnú hĺbku obrane.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-11-12 19:51:02
Raphinha toho veľa nevniesol. Šak ani sám nevedel kde má hrať pri tej Xaviho taktike. Nechápem ale na ktorú riť tam furt necháva toho zasrana. Ďalší zápas kde len strácal loptu za loptou. Preradiť do Juvenilu toho Yamala. Hrozný odpad
2023-11-13 11:16:35
Z Yamala veľmi skoro (po niekoľkých zápasoch) urobili umelú vychádzajúcu hviezdu a prirovnávajú ho k Messimu. Lenže Messimu sa on nikdy ani len nepriblíži. Aby mu tá umele vyvolaná sláva viac neublížila ako pomohla!!! Napriek tomu, že sa mu hra nedarí nazvať hráča základu Barce sopliakom napriek jeho veku je veľký primitivizmus!!!