Xaviho Barcelone sa podarilo zdolať Atlético Madrid po skvelom výkone. Mužstvo skutočne zabralo a zaslúžene získalo plný počet bodov. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 7,7

V prvom polčase nemal príliš veľa práce, ale treba uznať, že jeho distribúcia bola výborná a vynikla najmä pri Felixovom góle. V druhej 45-minútovke však predviedol dve neuveriteľné zákroky, keď zabránil Memphisovi Depayovi v skórovaní z priameho kopu a potom v nadstavenom čase udržal tri body.

Koundé - 7,3

Úžasný výkon Koundého na poste pravého obrancu, ktorý spolu s Raphinhom obchádzal Rodriga de Paula a Rodriga Riquelmeho. Vytvoril obrovskú šancu pre Lewandowskeho a bol železnou oporou defenzívy.

Araujo - 7,2

Na začiatku zápasu sa presadil pri bránení gólovej šance a v strede obrany bol istý ako vždy. Marcos Llorente však cez neho v jednom prípade prišiel, čo takmer viedlo ku gólu.

Christensen - 6,8

Nahradil Iñiga Martíneza v zostave na poslednú chvíľu a podal vynikajúci výkon, a to je presne to, čo fanúšikovia Barcelony od dánskeho internacionála v tejto chvíli očakávajú. Opäť nesklamal aj v držaní lopty.

Cancelo - 6,9

Cancelo dobre kombinoval s Felixom a Lewandowskim na krídle a vyslal aj niekoľko nebezpečných prihrávok.

Pedri - 7,1

Pedri hral ako najvysunutejší zo stredopoliarov a svoju úlohu plnil nadmieru dobre, keď robil problémy súperovi vo finálnej tretine. V prvej minúte vytvoril vynikajúcu príležitosť pre Raphinhu, ktorý sa dostal do šance a neskôr sa takmer ocitol v súboji 1 na 1 s Oblakom. V druhom polčase sa oveľa viac zapájal do hry v strede ihriska, kombinoval s De Jongom a Gündoğanom a kontroloval tempo hry.

Gündoğan - 8,2

Gündoğanova schopnosť prihrávať v akejkoľvek situácii dáva Barcelone obrovskú výhodu v každom momente hry. Spolu s De Jongom viedol šou a v prípade potreby sa posúval vyššie v poli. Vytvoril obrovské šance aj pre Felixa a Lewandowskeho, no nedokázali ich pretaviť v gól. V druhom polčase, keď Barcelona začala trochu strácať dych, prevzal zodpovednosť na seba a kontroloval hru, skvele kombinoval s Pedrim a De Jongom.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

De Jong - 7,3

Je čoraz jasnejšie, že Frenkie de Jong riadi túto barcelonskú zostavu. Vrhol sa medzi krajných obrancov ako polovičný záložník a ako prvý prijímajúci hráč riadil celú šou. Takisto predviedol skvelý blok v šestnástke, čím zabránil Griezmannovi vyrovnať.

Raphinha - 7,8

Jeden z najlepších výkonov Raphinhu v tejto sezóne, keď od prvej minúty začal spôsobovať zmätok. V kombinácii s Pedrim sa takmer dostal do gólovej šance, chýbal mu len krok. Potom vytvoril skvelú šancu pre Lewandowskeho presnou prihrávkou a nakoniec pomohol Barçe dostať sa do vedenia skvelou asistenciou Felixovi. V druhom polčase trafil aj tyč a ako vždy predviedol skvelý výkon aj v obrane.

Lewandowski - 5,4

Lewandowski odohral zápas, na ktorý najradšej zabudol, ale najmä jeho prvý polčas bol mimoriadne slabý. Nepremenil niekoľko čistých šancí, napríklad po skvelých prihrávkach od Raphinhu a Koundého. Postupne sa dostával do zápasu, ale jeho neschopnosť premieňať šance sa v poslednom čase stáva pre Barcelonu problémom.

Felix - 7,9

Felix bol zjavne motivovaný, keď nastúpil do zápasu, a jeho psychická odolnosť ho potiahla, keď strelil jediný gól zápasu lahodnou strelou. Bol tiež po celý čas v stredobodom útoku.

Náhradníci

77' Yamal - 6,1

77' Ferran - 5,9

89' Fermín - 6,3

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2023-12-04 08:24:37
Lewandovsky by mal dostať minusovu známku,lebo on nehrajte ako náš útočník,ale skôr ako stopér súpera. Každá naša útočná akcia u neho končí,on nám bráni dostať loptu do súperovej siete.
2023-12-04 08:31:14
Lewa niekoľko krát ukázal, že má dosť zlý odhad toho, ako letí lopta. Dúfam, že nemá nejaký zdravotný problém (so zrakom?). Ale inak práveže podal lepší výkon, vedel si nájsť miesto aj spracovanie nebolo také zúfalé ako predtým.