Po krátkej vianočnej prestávke bude Barcelona pokračovať vo svojej sezóne, keď sa vo štvrtok 4. januára predstaví na Kanárskych ostrovoch proti Las Palmas. Očakáva sa, že v prvom zápase nového roka urobí tréner Barcelony Xavi Hernandez niekoľko výrazných zmien v zostave, najmä po výkone, ktorý tím predviedol proti Almeríi.

Blaugranas len tesne dokázali zvíťaziť 3:2 nad tímom zo spodnej časti tabuľky, pričom ich výkon nebol ani zďaleka presvedčivý. Vzhľadom na to, ako to celé dopadlo, sa očakáva, že Xavi urobí niekoľko veľkých zmien v základnej jedenástke, ktorá nastúpila proti Almeríi. Informáciu prináša Javi Miguel z madridského denníka AS.

Jedným z hráčov, ktorí si podľa novinára určite zachovajú miesto v základnej zostave, je však kapitán a veterán Sergi Roberto. Tento 31-ročný hráč bol hlavnou hviezdou Barçy v zápase s Almeríou, keďže práve vďaka jeho gólom Katalánci získali plný počet bodov. Vzhľadom na to, ako sa mu darilo, a na skutočnosť, že Pedri je stále zranený, sa očakáva, že Roberto zostane v základnej zostave aj proti Las Palmas.

Portugalčana čaká lavička

Miguel každopádne tvrdí, že João Felix by mal byť posadený na lavičku po neuspokojivom výkone proti UD Almeria. Portugalčan bol v tomto zápase jedným z najhorších hráčov Barçy a tréner ho spolu s Andreasom Christensenom vystriedal už v polčase.

A vzhľadom na pokles úrovne výkonov Felixa od víťazstva proti Atléticu je možné, že ho to bude stáť miesto v základnej jedenástke proti Las Palmas. Jeho miesto podľa novinára zaujme Ferran Torres, ktorý podáva lepšie výkony. Očakáva sa, že bude partnerom Roberta Lewandowskeho a Raphinhu v útoku. Medzitým sa do zostavy vráti Frenkie de Jong, ktorý vynechal posledný zápas kvôli suspendácii.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-01-02 09:17:02
Aha ,tak Felix nepodává dobré výkony ,tak bude sedět a Lewa bude hrát ,protože hraje už skoro rok fantasticky .....
2024-01-02 10:18:02
Pred vianocami mali viacmenej vsetci katastrofálne slabu formu,som zvedavý čo predvedú zajtra,ale skorej si myslim,ze to pojde v rovnakom smere,neviem co by sa malo v Barcelone udiať aby sa veci pohli k lepšiemu, hráči extrémny tlak aky je na vykony v barce nezvladaju,myslim,ze vacsim problém je psychológia hracov ako nekvalita,tu je pes zakopaný a tu vedie cesta k úspechu, bezchybný pristup a psychicka odolnosť,toto treba skĺbiť,ved taky lewandovski slabsie nehral ani ako dorastenec si myslim, problém je kdesi v hlave,nikde inde,hadam nezabudol spracovať loptu