Katalánci dokázali poraziť Las Palmas na výjazde a nový rok 2024 odštartovali nesmierne dôležitým víťazstvom. Čo nám stretnutie na Kanárskych ostrovoch ukázalo?

Najlepšie: 3 body po dobrom druhom polčase

Samozrejme, nájdu sa fanúšikovia Barcelony, pre ktorých každé ďalšie víťazstvo znižuje šancu na Xaviho vyhodenie, ale v kontexte boja o titul sú tri body získané na Kanárskych ostrovoch veľmi dôležité. Napriek slabej hre je strata na Gironu a Real stále len a až 7 bodov. To všetko vďaka dobrému druhému polčasu, v ktorom si Barcelona vytvorila veľa výhodných situácií a strelila 2 góly. Áno, zásah Ferrana Torresa bol výsledkom úplne náhodnej akcie, zatiaľ čo druhý gól Gündoğana prišiel v samom závere. Chýbala kontrola, krásne akcie či sebavedomé bránenie. Je tu však dôležité víťazstvo.

Najhoršie: Prvý polčas so zranením Cancela

Prvých 45 minút bolo ukážkou bezradnosti Barcelony. To Las Palmas predviedlo rozvážnejšie akcie, strelilo gól a zaujalo pokojom v hre. Hostia sa prezentovali katastrofálne, nedokázali využiť veľký priestor, ktorý sa vytváral za vysoko postavenou obrannou líniou. Aby toho nebolo málo, Cancelo sa hneď v prvých minútach zranil a musel opustiť ihrisko. Teraz sa ukáže, aké vážne zranenie Portugalčan utrpel. O tom, aký dôležitý hráč je Xavi pre Barçu, asi netreba presviedčať.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-01-05 08:30:49
Otrasný futbal,a Xavi povie po zapase,že dobrý,že druhý polčas aspoň niečo,
2024-01-05 09:02:05
Pochvala patrí De jongovi nechcem ani len pomyslieť ako by to dopadlo keby odišiel. Aj Araujo vyzeral už lepšie ako posledné zápasy a keď Xavi není spokojný s Felixom tak potom neviem čo si mám pomyslieť o Ferranovi. Aspoň že gól dal inak veľká bieda a katastrofálny výkon tímu opäť. 😩
A Xavimu jediná pochvala že konečne mal gule dať dole Lewu.