Barcelona začala nový rok víťazstvom 2:1 nad Las Palmas. Pre Barcelonu to bola zložitá záležitosť, z ktorej mohla ľahko vyťažiť len jeden bod, nebyť penalty v koncovke stretnutia, z ktorej Ilkay Gündoğan rozhodol o víťazstve.

Po zápase boli hráči Barcelony, vrátane Ronalda Arauja, veľmi spokojní s tromi bodmi: "Sme šťastní z víťazstva, chceli sme takto začať rok 2024. Las Palmas je doma komplikované, zvyčajne majú vždy loptu v moci. V prvom polčase sme zlyhali pri finálnej prihrávke, v druhom polčase sme si počínali lepšie a myslím si, že sme mohli dať viac gólov," povedal Araujo, ktorého citoval katalánsky denník Mundo Deportivo.

Aj Ferran bol spokojný s víťazstvom napriek tomu, že nebol úplne presvedčený o výkone tímu proti Las Palmas: "Vedeli sme, že Las Palmas chce kontrolovať loptu. Chýbalo nám načasovanie finálnej prihrávky, ale myslím si, že najdôležitejšie je, že sme získali tri body," povedal a dodal: "Hrajú s obrannou líniou veľmi vysoko na ihrisku, takže dnes bolo potrebné útočiť na priestor za obranou."

Veľmi dôležitý vyrovnávajúci gól strelil Ferran v 55. minúte zápasu. Bol to jeho prvý ligový gól od polovice septembra: "Som rád, že som strelil gól a pomohol tímu k víťazstvu," povedal. Keď hovoril o penalte v poslednej minúte, Ferran uviedol: "Penaltu som videl z lavičky. Myslím si, že je to jasné. Gündoğan bol postrčený."

Napriek tomu je pravdepodobné, že Ferranov herný čas bude tento rok po príchode Vitora Roqueho ovplyvnený. Brazílčan prichádza z Athletico Paranaense a v útoku Barçy bude zohrávať kľúčovú úlohu. Roque si dokonca odkrútil svoj debut, keď na ihrisko naskočil v koncovke stretnutia ako náhradník. Araujo však vyzval fanúšikov, aby nemali hneď priveľké očakávania od tohto mladíka: "Vitor Roque má 18 rokov, takže buďte pokojní. Určite nám však veľmi pomôže," povedal Araujo.

O príchode Roqueho hovoril aj Ferran, ktorý naznačil, že je vždy dobré mať väčšiu konkurenciu: "Pre mužstvo je dobré mať vpredu konkurenciu," povedal Ferran. "Nakoniec sa snažím využiť herný čas, ktorý dostávam, aby som získal trénerovu dôveru."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-01-05 18:39:02
torres: mohli sme dať viac gólov... ale keby dal gól, nepotešil by ľudí na tribúne, ktorí sa tešia na dotyk s loptou