FC Barcelona vyhrala 2:1 nad Las Palmas po góloch Ferrana Torresa a İlkaya Gündoğana. Vyzdvihnúť si však zaslúži Frenkie de Jong, ktorý zaznamenal stopercentnú úspešnosť v osobných súbojoch.

Holandský stredopoliar vyhral každý z 13 osobných súbojov v súboji proti Las Palmas, čo je najlepší výkon hráča FC Barcelona v ligovom zápase od sezóny 2005/2006. Zaujímavosťou je, že všetky De Jongove víťazné súboje sa odohrali na zemi.

Stredopoliar Blaugranas odohral celých 90 minút, uskutočnil 72 prihrávok, z ktorých bolo 66 presných (92% efektivita), zaznamenal 100% úspešných driblingov, zahral 6 presných dlhých lôpt, zaznamenal 5 zákrokov a neprešiel cez neho žiadny súper. Nie je teda náhoda, že tréner a spoluhráči Frenkieho veľmi chvália.

"O Frenkiem môžem povedať, že je na seba veľmi náročný. Myslím si, že je na veľmi vysokej úrovni, v súčasnosti je jedným z najlepších stredopoliarov na svete. Odkedy sme tu, od môjho prvého roku, urobil obrovskú zmenu, myslím, že sa zmenil na úrovni vyspelosti, chápania hry... Myslím si, že sme mu našli pozíciu, ktorá dokonale vyhovuje jeho vlastnostiam a podmienkam. Myslím si, že robí rozdiel a je to veľmi cítiť, keď Frenkie nie je v tíme. Je nesmierne dôležitým základom, pre mňa je momentálne základným futbalistom tímu. Má aj vodcovské vlastnosti, nestráca loptu, je to výnimočný hráč," povedal Xavi na tlačovej konferencii po stretnutí s Las Palmas.

Koncom decembra vyzdvihol Holanďana aj João Cancelo: "Najväčší vplyv z hľadiska kvality som pocítil zo strany Frenkieho de Jonga. Keby ste s ním trénovali alebo ho videli, uvedomili by ste si, že má v sebe niečo výnimočné," povedal.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
paprik Premium
2024-01-06 11:14:40
Je to kauf ktorý sa skrátka vydaril. Je super ,ze stále ma chuť hrať za team svojich snov,aj keď ho Barcelona chcela predať. Nikdy nič neodflakne, a maká celý zápas. Keď niečo pokazí,tak hlavne preto, že sa snažil niečo vymyslieť. A jedna vec ktorú si všímam už od jeho príchodu,že je to snáď jediný hráč Barci,ktorý sa pri autoch vždy ponúkne, hľadá voľnú pozíciu.
2024-01-06 11:16:19
Teraz v posledných mesiacoch je jasné,kto je pre Barcu v strede najdôležitejší-FdJ a nie Pedri!.
FdJ v zálohe je pre nás ako Araujo v obrane.
Ešte mať takéhoto nenahraditeľného v útoku....