Jedna z futbalových fanúšikov, ktorí sa včera zhromaždili na tribúnach štadióna v Salamanke, si tento večer bude určite dlho pamätať. Reč je o 11-ročnej Marii, dievčatku trpiacom rakovinou, ktoré najprv dostalo dres od Ferrana Torresa a potom malo možnosť stretnúť sa s celým tímom FC Barcelona. Katalánsky denník Mundo Deportivo sa bližšie pozrel na tento príbeh.

Keď Ferran Torres po prvom polčase odchádzal z ihriska, kamera ukázala, ako si vyzlieka dres. Rýchlo vyšlo najavo, že je to darček pre jednu z fanúšičiek zhromaždených na tribúne.

Maria má 11 rokov a už 4 roky bojuje so zhubnou rakovinou kostí nazývanou Ewingov sarkóm. Dievča je fanúšičkou futbalu a na Instagrame jej mama vedie profil, na ktorom je zobrazená ako "futbalová bojovníčka - princezná", ktorá hrá svoju najdôležitejšiu hru. Už sa na ňom objavila rekapitulácia včerajších udalostí.

Po zápase Oscar Hernández a Ferran pozvali Mariu do šatne Barcelony, aby sa zoznámila so zvyškom tímu. Pedri chcel dievčaťu odovzdať aj dres, ktorý by odovzdalo svojej sestre. Ferran vraj žartoval, že "tento dres nie je na nič dobrý".

Mundo Deportivo cituje rozhovor s Mariou, ktorý uskutočnil ElDesmarque a z ktorého vyplýva, že dievča je pravidelným návštevníkom španielskych štadiónov. Raz sa na letisku stretla s Ferranom Torresom a ten jej sľúbil svoj dres. Maria uviedla, že útočníkovi odkázala, že "by bolo lepšie, keby neskóroval", ale zablahoželala mu k jeho gólu. Spoznala sa už aj s Joãom Felixom, keď ešte hral vo farbách Atlética.

Najdôležitejšie je, že na otázku o svojom zdraví Maria odpovedala, že "všetko ide dobre, deň za dňom".

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2024-01-19 10:55:04
Krasne, dojemne gesto...taketo nieco mi vzdy vhana slzy do oci od dojatia👍👍👍👍 zazil som rakovinu v rodine, viem o com to je....🥺
2024-01-19 12:25:39
👍👍👍