Vo štvrťfinále Copa del Rey na San Mames Athletic Club pod vedením Ernesta Valverdeho porazil Barcelonu 4:2 po predĺžení. Barcelona utrpela počas zápasu pomerne veľa komplikácií, ktoré jej tiež veľmi nepomohli.

V prvom polčase sa zranil Alejandro Balde a musel ho vystriedať 17-ročný Hector Fort. Očakáva sa, že Balde bude mimo hru minimálne mesiac a pol. Situácia sa zhoršila, keď v druhom polčase spadol Ronald Araujo a držal si koleno. Zatiaľ čo on pokračoval v hre, Andreasa Christensena musel v 70. minúte pre podozrenie na narazenie nahradiť Pau Cubarsi.

Aby toho nebolo málo, Fort počas predĺženia trpel veľkými kŕčmi a v jednom momente bol ledva schopný chodiť. Po všetkých piatich striedaniach však tínedžer zostal na ihrisku a zápas dohral. Katalánsky denník Sport zverejnil aktuálne informácie o ich zraneniach a tvrdí, že všetci traja hráči sú fit a pripravení nastúpiť cez víkend proti Villarrealu. Balde však samozrejme bude chýbať v nominácii.

Všetci traja môžu hrať. Keďže João Cancelo sa stále zotavuje zo zranenia a nie je stopercentne fit, zdá sa nepravdepodobné, že by Xavi riskoval jeho nasadenie od začiatku. Namiesto toho by sa mohol Fort objaviť na poste ľavého obrancu, zatiaľ čo Koundé zaujme miesto pravého beka. Araujo a Christensen nastúpia ako stopéri. Pau Cubarsi bude tiež v hre o minúty, ale Xavi ho pravdepodobne nechá odpočívať po vyčerpávajúcom súboji s Athletic Club.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-01-26 12:32:38
Ale no, v predĺžení možno striedať ďalšieho hráča, takže v tom to nebolo.