Súd v Barcelone odsúdil Daniho Alvesa na 4,5 roka väzenia. Ešte včera sa zdalo, že mu bude umožnené opustiť väzenie na kauciu jeden milión eur, aby na odvolacie konanie prišiel voľnou nohou. Madridský denník AS však informuje, že futbalista kauciu nezložil.

Ešte včera sme informovali, že Alves požiadal Neymarovho otca, aby zložil kauciu, keďže hráči majú blízky vzťah a Neymar mal Danimu pomôcť už pri výbere právnikov. Španielske médiá uvádzajú, že Neymarov otec odmietol odsúdenému futbalistovi požičať peniaze na kauciu, takže Alves aspoň zatiaľ zostane za väzenským múrom.

Ak by chcel Dani Alves opustiť väzenie vo štvrtok, lehota na zaplatenie kaucie uplynula 21. 3. 2024 o 14:00 a súd do tejto hodiny nezaregistroval príslušnú platbu. V tejto chvíli sú možné dva scenáre: ak sa prevod uskutočnil dnes popoludní, futbalista bude prepustený v piatok. Na druhej strane, ak prevod nebude zaregistrovaný zajtra, Alves zostane vo väzení minimálne do budúceho pondelka.

Aj keď bude futbalista dočasne prepustený, bude musieť splniť niekoľko podmienok. Po prvé, samozrejme, nebude môcť opustiť územie Španielska, kým sa čaká na verdikt súdu druhej inštancie. Po druhé, každý týždeň sa bude musieť dostaviť na policajnú stanicu s cieľom zabrániť pokusu o útek. Po tretie, nebude môcť nijakým spôsobom kontaktovať ani sa priblížiť k obeti. V prípade porušenia niektorej z týchto podmienok alebo po vynesení rozsudku o vine na súde druhého stupňa sa Dani Alves vráti do väzenia.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-22 08:36:16
já to stejně nechápu, co za tím fakt je :-/ škoda, že se skutečnou pravdu asi nikdy nedozvíme