Mladíci z Barcelony sa v tejto sezóne vyhrievajú na výslní a ich výnimočný talent pomáha tímu prekonať zložité obdobie z finančného aj športového hľadiska. Lamine Yamal a Pau Cubarsí si v poslednom čase vyslúžili najviac pochvál. Táto dvojica vdýchla Barcelone nový život, keď sa prebojovala do základnej jedenástky a nedávno si vyslúžila povolanie do španielskej reprezentácie.

Jedným z mužov, ktorí dobre poznajú barcelonských hráčov v španielskom národnom tíme, je Vicente Del Bosque, ktorý doviedol Španielsko na Majstrovstvách sveta k celkovému triumfu s množstvom hráčov Blaugranas na svojej súpiske.

Pri diskusii o príchode výnimočne mladých talentov, ako sú Cubarsí a Yamal z Barcelony, Del Bosque poznamenal, že ich nízky vek im nesmie odoprieť príležitosť hrať za seniorský tím, pokiaľ ich talent hovorí sám za seba: "Možno sú teraz predčasne vyspelí ako predtým, ale v národnom tíme sa Casillas alebo Raul dostali na vrchol aj vo veku 17 alebo 18 rokov," povedal v relácii El Larguero. "Vek nie je zásluha. Ak ich musíte vziať, pretože sú dobrí, vezmite ich, aj keď sú mladí. A ak sú starší, ale podávajú výkon, tak tiež. Vek je stav."

V komentári k blížiacemu sa odchodu Xaviho Hernandeza z Barcelony, ktorého kedysi trénoval, Del Bosque naznačil, že je potrebná trpezlivosť: "Ak sa ho spýtate, z niektorých bude sklamaný, ale každý má za sebou štart plný ťažkostí. Musíte byť trpezliví. Xavi má veľa pozitívnych vecí a už na ihrisku myslel ako tréner," poznamenal 73-ročný Del Bosque.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-03-22 20:16:34
Boze v zivote som tak netrpol pred reprezentacnymi zapasmi jak teraz dufam ze ich vsetci odohraju v zdravi:D