V exkluzívnom rozhovore pre katalánsky denník Mundo Deportivo Joan Laporta vyjadril maximálnu dôveru, že rozpočet stanovený na tento rok sa podarí naplniť. Na to potrebuje investora, ktorý by prevzal 40 miliónov, ktoré spoločnosť Libero AG Football Finance nezaplatila za svoj podiel v Barça Vision. Prezident FC Barcelona je veľmi optimistický a prezradil, že existuje spoločnosť, ktorá má veľký záujem získať až 49% aktív klubu. Prezident sa vyjadril aj k problémom so spoločnosťou NIKE a k možnému novému dodávateľovi dresov.

Hovorili ste o dobrých správach v ekonomickej oblasti, že by sa čoskoro mohlo niečo udiať. Existuje už nástupca fondu Libero?

"Libero sme zažalovali. Nezaplatili 40 miliónov a my ich žalujeme. Je to spoločnosť kótovaná na frankfurtskej burze, ktorá profitovala aj zo zmluvy s Barçou. V skutočnosti fond Libero zaplatil 20 miliónov. Prebehlo s nimi stretnutie, nie s Libero, ale s časťou skupiny, pretože vložili 20 miliónov, a ak nevložia 40 miliónov, ktoré musia vložiť v tejto sezóne, ponechajú si testamentárne percento spoločnosti. Nejde len o Libero, je tu viacero možností. Máme spoločnosť, ktorá chce vložiť značnú sumu peňazí, aby prevzala 49%. Všetko, aj zo skupiny Libero, ale my ideme po tých 24%, medzi nimi aj niekoľko spoločností, ktoré vlastnia tých 24,5%. A potom je tu spoločnosť Socios.com, ktorá má tiež zvyšných 24,5%. A teraz máme návrh od spoločnosti, ktorá chce kúpiť 49%, ale pretože niektorí ľudia nechcú predať tak, ako to je, alebo má veľký záujem o všetko, čo súvisí s témou Tokens, rokujú so spoločnosťou Socios.com o tejto investícii, aby to urobili spolu so spoločnosťou Socios. A je tu aj otázka Vestigie, je naplánované stretnutie, pretože majú záujem. Spoločnosť Vestigia chce vložiť viac peňazí, ale zároveň chce, aby spoločnosť mala viac majetku. Ak si pamätáte, vložili sme aktíva týkajúce sa NFT, Web3 a Metaverse. Máme viac technologických aktív a máme viac digitálnych aktív v Barça Studios a máme súhlas zhromaždenia socios s predajom 49%. Mohli by sme tiež zvýšiť hodnotu zaniknutej spoločnosti Bridgeburg, aby bola pre investorov atraktívnejšia. Momentálne to nerobíme, pretože sme to urobili práve preto, že sme povedali, že si tieto aktíva vyhradzujeme do budúcnosti. Ide o technologické aktíva a potrebujeme niekoho, kto nám pomôže tieto podniky riadiť, pretože existujú referenční partneri alebo spoločnosti, ktoré sa venujú práve tomu."

Viesť obchod je iná vec...

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.