Barcelona podáva vynikajúce výkony od chvíle, keď Xavi Hernandez oznámil, že na konci sezóny klub opustí. Hoci oživenie ešte nepresvedčilo Xaviho, aby zmenil svoje rozhodnutie odísť, vedenie Barcelony na tom pracuje a je dokonca otvorené možnosti pokračovať so Španielom. Záujem však majú aj iné kluby.

Keďže však Barça naďalej hľadá riešenie na uvoľnený trénerský post v budúcej sezóne, Xavi sa zo svojej strany stáva žiadaným artiklom na trhu. Podľa Graema Baileyho nie je na trhu v lete núdza o záujemcov o Xaviho, pričom o jeho služby majú záujem minimálne dva kluby z Premier League. Ide o Chelsea a Newcastle United. Oba kluby si pravdepodobne v lete najmú nového manažéra po tom, čo hrajú nevydarený ročník.

Chelsea a Newcastle United sa skutočne potácajú v strede tabuľky bez reálnej nádeje na umiestnenie v prvej šestke Premier League v tejto sezóne. To vytvára obrovský tlak na Mauricia Pochettina a Eddieho Howea, ktorí môžu na konci kampane čeliť vyhadzovu. Práve tu vstupuje do hry Xavi. Španiel si vyslúžil povesť taktického odborníka, ktorý dokáže vychovávať mladé talenty.

Graeme Bailey dodáva, že Barcelona je presvedčená o tom, že Xaviho presvedčí, aby zostal a ustúpil od svojho rozhodnutia opustiť klub. Zatiaľ však nie je nič konkrétne a Španiel sa momentálne sústredí na svoju úlohu a odmieta hovoriť o svojej budúcnosti. Zatiaľ čo úspech v Lige majstrov by mohol Xaviho zlákať na dlhšie pôsobenie v Katalánsku, prísľub lepšej finančnej podpory a väčšej moci, ktorý ponúkajú kluby ako Chelsea a Newcastle United, by ho mohol zlanáriť do Premier League.

zdroj: @HITCfootball
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
jirkam Premium
2024-03-26 17:24:54
O jeho taktických schopnostech dost pochybuji
2024-03-26 18:41:40
Newcastle má hlavne šialenú maródku, takže Howe za to veľmi nemôže.