Barcelona pri hľadaní nového defenzívneho záložníka identifikovala niekoľko potenciálnych cieľov, z ktorých jedným je Aleix García z Girony.

26-ročný hráč je v hľadáčiku Barçy už dlhší čas, pričom klub dokonca zvažoval jeho prestup v januári, ale nakoniec sa rozhodol, že operáciu nezrealizuje kvôli financiám. Garcia v minulosti priznal svoje sympatie k Barcelone a bol by otvorený prestupu, zatiaľ čo klub si ho ponechal na zozname svojich cieľov na pozíciu pivota.

Barcelona zmrazila kontakty s Aleixom Garcíom

Katalánsky denník Sport teraz priniesol aktuálne informácie o snahe Barcelony získať Aleixa Garcíu v letnom prestupovom období. Podľa denníka Blaugranas ešte neurobili žiadny konečný krok a neurobia ho, kým nebudú vedieť, koľko peňazí budú mať k dispozícii a aký je ich platový limit. V lete sa veľa hovorilo o možnostiach príchodu Garcíu, najmä keď sa predpokladá, že hráč je ochotný prestúpiť. Sport však uvádza, že všetky začaté kontakty so Španielom sú už niekoľko týždňov zmrazené. Tento krok nepôsobí v prospech Barçy.

Ako už bolo spomenuté, zmrazenie kontaktov s Garcíom by sa mohlo stať pre Barcelonu problémom, keďže záložníka Girony sledujú aj ďalší záujemcovia. O 26-ročného hráča sa totiž zaujímajú kluby z Premier League a Bundesligy, čo by mohlo Barçe skomplikovať situáciu. V prospech katalánskych gigantov však hovorí to, že Garcia je pripravený počkať, kým sa ozvú.

Barcelona by sa mohla definitívne rozhodnúť, či Garciu získa, alebo nie, po štvrťfinále Ligy majstrov  budúci mesiac. Nie je vylúčené, že ponúkne hráčov ako Oriol Romeu, o ktorého sa zaujíma Girona, ako protihodnotu, aby znížila prestupovú sumu 26-ročného hráča.

zdroj: sport.es
foto: twitter/girona

Diskusia

1 komentár
2024-03-26 16:02:48
Za mňa na DMko ako do základu asi nie. Ale zase ho vidím ako dobrú náhradu za Roberta ak by nestál viac ako 15 mega, žeby prípadne vedel zahrať na každom poste v zálohe ako za Pedriho hore aj za hocikoho kto bude na DMku. Ale asi opäť Roberto zostane a predlžia s ním a vyjde to klub lacnejšie ako míňať 15 mega.