Veľký talent La Masie Lamine Yamal, ktorému fanúšikovia na Santiago Bernabeu po jeho úžasnom výkone proti Brazílii tlieskali v stoji, sa postaral o poriadny rozruch. Po tom, čo sa 16-ročný mladík prebojoval do prvého tímu, upútal pozornosť viacerých elitných klubov, ale katalánsky denník Mundo Deportivo uvádza, že Barcelona je ohľadom jeho budúcnosti pokojná.

Podľa denníka je Barcelona napriek Yamalovej nedávnej explózii v klube aj v národnom tíme naďalej veľmi pokojná. Dôvodom je dohoda s jeho agentom Jorgem Mendesom o predĺžení zmluvy o 5 rokov, ktorá začne platiť, keď dovŕši 18 rokov a potrvá do roku 2030. Zmluva bude obsahovať vysokú odstupnú klauzulu vo výške 1 miliardy eur.

Pokoj v Barcelone sa pripisuje nedávnemu podpisu Yamalovej zmluvy, ktorá platí až do roku 2026, a tú podpísal v októbri minulého roka. Treba poznamenať, že predchádzajúca zmluva mladého útočníka sa skončila v roku 2024, ale Mendes ubezpečil Barcelonu o jeho ďalšom angažovaní. Napriek záujmu rôznych klubov portugalský superagent sprostredkoval dohodu. Prezident klubu Joan Laporta dokonca zabezpečil ďalšiu zmluvu, keď Yamal dovŕši 18 rokov, čím si zaistil ďalší 5-ročný kontrakt do roku 2030.

Silný vzťah medzi Mendesom a Laportom podporuje dôveru v pripravovanú dohodu napriek tomu, že ešte nebola formalizovaná. Yamalova situácia v Barcelone je postavená na strategickej dlhodobej vízii, pričom medzi klubom, hráčom a agentom už prebiehajú diskusie o 7-ročnom záväzku.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.