Joan Laporta poskytol krátky rozhovor pre Esport3 pred odvetným zápasom s PSG na Montjuïc. Prezident Barçy hovoril o samotnom zápase aj o Xaviho budúcnosti, ktorá je podľa neho otvorená.

Zajtrajší dôležitý zápas pre Barçu... Aký zápas očakávate?

"Dúfam, že Montjuïc, že Lluis Companys bude ako kotol, že všetci fanúšikovia prídu na štadión podporiť tím, pretože títo hráči si zaslúžia všetko. Veríme im, máme v nich plnú dôveru. Nech vedia, že sú na ceste do histórie. Predtým sme vyhrali ligu, čo bolo historické, a teraz môžeme vyhrať aj niečo historické, oni to vedia, sú si toho vedomí, sú veľmi mentálne sústredení, zaslúžia si to. Veľké talenty vidia, že zajtra musia na ihrisku nechať všetko. Ale my, culés, im musíme pomôcť. V Paríži sme odohrali skvelý zápas, ale teraz na Montjuïc im musíme pomôcť, musí to byť kotol pre našich hráčov, pre Barçu, aby takto postúpila do semifinále."

Je to veľká šanca vrátiť sa po toľkých rokoch do semifinále...

"V minulej sezóne sme vyhrali ligu a teraz sme vo štvrťfinále Ligy majstrov a stále bojujeme o ligu. Ak hráči nechajú na ihrisku život a ukážu svoj talent, postúpime do semifinále."

Ak Barça postúpi do semifinále, zostane Xavi?

"To je téma, ktorou sa budeme zaoberať po sezóne. Xavi pracuje veľmi dobre. Svoje pocity dal vtedy najavo. Chápem, že všetko je otvorené a treba o tom premýšľať. Chápem okolnosti, ktoré ovplyvnili jeho rozhodnutie, ale porozprávame sa o tom po sezóne."

zdroj: esport3
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.