Messi dnes prekonal rekord, ktorý nemal byť už nikdy prekonaný. Malý Argentínčan dnes strelil Betisu dva góly a má na svojom konte v tomto kalendárnom roku už 86 gólov. O jeden viac ako legendárny Muller. Za Betis dokázal znížiť Ruben Castro, ale viac gólov už nepadlo.

1.polčas

Barca sa hneď od prvých sekúnd zmocnila lopty a svojim klasickým herným štýlom si držala súpera na dištanc. Prvú šancu v zápase však mali domáci už po dvoch minútach, keď tesne pred Valdésom hlavičkoval Campbell. Jeho pokusu však chýbala razancia i presnosť.

Horšie však bolo v 10.minúte, keď musel kvôli bližšie nešpecifikovanému zraneniu opustiť hraciu plochu Cesc Fábregas. Na jeho miesto prišiel Alexis Sánchez.

V 15.minúte Andrés Iniesta posunul loptu na Lionela Messiho pred pokutové územie súpera. Leo si následne poradil s presilou, potiahol loptu po ľavej strane a ľavou nohou namieril presne k pravej tyči. Brankár Adrian bol na jeho strelu krátky.

O dve minúty neskôr mohol sám Iniesta pridať druhý gól, ale jeho pokus o prehodenie Adrian s ťažkosťami vytlačil mimo bránku.

V 25.minúte Messi s Iniestom opäť predviedli kus zo svojho umienia. Leo najprv loptu prihral nabiehajúcemu Andrésovi, ktorý mu loptu okamžite pätičkou vrátil spať. Messi nič nekomplikoval, okamžite napriahol smerom na Adrianovu bránku, ktorý opäť nemal proti jeho strele nárok.

Dva góly v sieti Betis zjavne zaskočili. Barca bola razom na koni, prechod do útoku bol oveľa lepší a šance sa kopili. Betis na druhej strane pôsobil v obrane dezorganizovane.

V 39.minúte však domáci dokázali znížiť. Ruben Castro sa dokázal výborne uvoľniť a sám pred Valdésom poslal loptu po zemi do bránky.

2.polčas

Barca vstúpila do druhého polčasu s ďalšou smenou v zostave, tentoraz v zadných radoch. Puyola vymenil Javier Mascherano.

Domáci mali blízko k vyrovnaniu v 51.minúte, keď Salva Sevilla pri pokuse o center nechtiac napálil loptu presne pod brvno. Valdés s jeho pokusom plné ruky práce. Betis však cítil, že má šancu vyrovnať.

Domáci dokázali loptu držať vo svojej moci oveľa častejšie a dlhšie ako v prvom polčase. Chvíľami dokázali Kataláncom poriadne zatápať a zápas už vôbec nebol tak jednoznačný ako v prvej polovici.

V 70.minúte videli domáci fanúšikovia už loptu vo Valdésovej sieti, keď po rohovom kope smerovala lopta do pravej žrde bránky Barcy. Odrazenú loptu však dokázal Valdés tesne pred bránkovou čiarou skrotiť.

V 77.minúte sa ocitol vo veľkej šanci Pedro. Alexis mu adresoval presnú prihrávku do behu za obranu, ale Pedro napálil loptu iba do Adriana.

Barca však v týchto fázach zápasu prepadávala v rozohrávke a dopúšťala sa v obrane množstva chýb. Tým dávala šance na vyrovnanie hráčom Betisu, ktorí pôsobili veľmi nebezpečným dojmom. S cieľom posilniť stred poľa striedal Vilanova v 82.minúte aj tretíkrát. Pedra vymenil Thiago.

Barca mala veľkú šancu pridať poisťovací gól, ale Jordi Alba dokázal v 86.minúte zahodiť nemožné. Po strele Messiho brankár Adrian vyrazil loptu presne na Albu, ktorý však ani z približne troch metrov nedokázal trafiť priestor bránky.

Zostavy

FC Barcelona: Valdés - Adriano, Piqué, Puyol, Alba - Xavi, Busquets, Cesc- Pedro, Messi, Iniesta

Real Betis: Adrian - Chica, Amaya, Dorado, Nacho - Benat, Canas, Salva Sevilla - Juan Carlos, R. Castro, Campbell

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.