Barca to dnes na domácom štadióne proti Betisu vôbec nemala ľahké. Katalánci dvakrát prehrávali a víťazstvo dokázal strhnúť na stranu Barcy až striedajúci Messi.

1.polčas

Barca začala zápas veľmi zle. Už v 2.minúte vyrubila domáca obrana obrovskú chybu, po ktorej sa Pabon rútil sám na Pinta a v čistej šanci nezaváhal.

V 9.minúte však bolo vyrovnané. Po ľavej strane sa uvoľnil Andrés Iniesta, odkiaľ poslal center presne na hlavu nabiehajúceho Alexisa. Na jeho hlavičku už brankár Adrián nemal nárok.

Katalánci hrali proti Betisu na svoje pomery zjavne priamočiaro. Hráči sa snažili nespomaľovať akcie a loptu dostať čo možno najrýchlejšie k bránke súpera. Nepresnými prihrávkami sa však sami zbavovali lopty.

V 22.minúte mohla Barca vyhrávať, keď Iniesta krásnym oblúčikom vysunul Xaviho. Ten loptu sklepol na Davida Villu a ponúkol mu tak gól ako na zlatom podnose. David však v čistej šanci pálil vysoko nad.

Trápenie Davida Villu potvrdila aj 30.minúta, kedy mu po peknom prieniku po krídle Cristian Tello prihral do ďalšej čistej šance. El Guaje však ani z bezprostrednej blízkosti nedokázal prekonať Adriána.

V 41.minúte Barca opäť pohrozila, keď Tello využil chybu obrany Betisu a z hranice šestnástky prudko vystrelil. Jeho strela sa od brvna odrazila tesne za bránkovú čiaru, ale o gól sa nejednalo.

V 43.minúte sa však radovali hostia. Rubén Pérez napriahol približne z 30tich metrov presne do ľavého horného kúta Pintovej bránky. Barcelonský brankár bol na jeho strelu krátky.

2.polčas

V 55.minúte Barca dokázala vyrovnať. Xavi poslal krásnu prihrávku na nabiehajúceho Alvésa na pravej strane. Ten okamžite posielal presný center pred bránku na hlavu Davida Villu. El Guaje tak konečne prekonal svoju streleckú smolu.

Hneď po strelenom góle prišlo v domácich radoch k vitálnej zmene. Z ihriska odišiel strelec druhého gólu David Villa a do hry putoval Lionel Messi.

Messi prakticky okamžite po svojom príchode ukázal svoje kvality. V 60.minúte zahrával Leo priamy kop, ktorý premenil krásnou strelou do pravého horného rohu Adriánovej bránky.

V 69.minúte mal Messi po faule na Tella opäť možnosť kopať priamy kop. Leo to aj tentoraz kopol veľmi dobre, ale trafil iba spojnicu bránky Betisu.

V 71.minúte predviedla Barca krásnu gólovú akciu. Trojica Alexis – Messi – Iniesta úplne vyšachovala obranu hostí, a po prihrávke od Alexisa Messi už iba doklepával do odkrytej bránky.

Po príchode Messiho to bola razom úplne iná Barca. Odrazu každá akcia smrdela gólom, mužstvo ako celok si viac verilo a lepšia bola aj súhra spoluhráčov.

V 79.minúte striedal Tito Vilanova druhýkrát. Alexisa vymenil Thiago Alcántara. O niekoľko minút neskôr sa do hry pripojil aj Sergio Busquets. Z hracej plochy odišiel Alex Song.

V nadstavenom čase mohol Messi skompletizovať hetrik, keď sa po krásnom sóle dostal až pred Adriána. Koncovka mu však vôbec nevyšla.

Zostavy

FC Barcelona: Pinto; Alves, Piqué, Adriano, Alba; Xavi, Song, Iniesta; Alexis, Villa, Tello.

Lavička: Oier, Montoya, Bartra, Busquets, Thiago, Messi, Deulofeu

Real Betis: Adrián; Chica, Mario, Amaya, Alex Martínez; Rubén Pérez, Nosa, Salva Sevilla; Pabón, Jorge Molina, Rubén Castro.

Lavička: Fabricio, Varela, Caro, Vadillo, Campbell, Juan Carlos, Beñat.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.