Na predzápasovej tlačovke Luis Enrique hovoril predovšetkým o Atléticu Madrid, komentoval nabitý kalendár, no vyjadril sa aj k situácii okolo Gerarda Piquého.

Zápas na Calderón

"Atlético a Barca sú dva víťazné tímy. Sám fakt, že budeme hrať na trávniku jedného z kandidátov na majstrovský titul podčiarkuje zložitosť zápasu. Atlético má za sebou vydarené leto, posilnilo sa, ale cestujeme tam s presvedčením, že môžeme odohrať dobrý zápas a vyhrať. Prestávka je na začiatku septembra stále a nemôže to byť výhovorka. Zápasy, ktoré sme odohrali v minulej sezóne boli veľmi vyrovnané, kontroverzné s tesnými výsledkami."

Ter Stegen a Bravo

"Ter Stegena hodnotím veľmi dobre, podobne ako na začiatku sezóny. Nehodnotím ho len na základe gólov, na defenzívu sa pozerám ako na celok. Bravo? Podobe ako všetky informácie o absenciách, aj v jeho prípade je to zlá novina. Treba však hovoriť o tých, ktorí sú dostupní a s ich pomocou si poradiť s problémami."

Messi

"Od svojich hráčov vždy očakávam najlepšiu verziu bez ohľadu na to, o koho ide. Leo mal povolenie na to, aby na dnešný tréning neprišiel, ale je na zozname povolaných a zajtra na Calderón bude hrať."

Kalendár

"V jesennej časti máme komplikované výjazdy a to môže byť ťažšie, ale každý tréner si o tom povie svoje. Nemôžeme to však kontrolovať ani zmeniť, považujeme to za okolnosť, ktorá nám na jednej strane nedovolí vydýchnuť a na druhej strane ukáže, na akej úrovni v tejto etape sezóny sme."

Piqué

"Nie je povolaný, pretože sa držím aktuálnej situácie. Pokiaľ dôjde k zmene, máme čas, aby sme ho na zoznam dopísali."

"Piqué je skvelý, úprimný a výnimočný chlapík. Povedal čo povedal a takisto spôsob akým to povedal... Všetci sme dospelí a každý to interpretuje ako chce. Pamätám si, že aj Guti bol kritizovaný za to, že pred pár rokmi povedal, že chcel by, aby Barca stále prehrávala a len povedal to, čo si myslí. No pokrytectvo je v tejto krajine prítomné stále. Spýtajte sa tých, čo pískajú. Postoj tých, ktorí pískali na Piquého a každého hráča reprezentácie, je úbohý a mužstvu len škodí."

zdroj: as.com
foto: as.com

zoltan

1
2015-09-12 12:30:18

Konečne niekdo opísal úprimne a presne stav nálad v la lige a v celej španielskej spoločnosti. Samotná spoločnosť, resp. jej najväčšia časť stále si myslí, že žije v období Francovej ére, kedy nikdo nemohol nič hovoriť len to čo Faranco považoval za správne. Týmto ľuďom vadí úprimnosť a inakosť iných ľudí a preto sa voči nim správajú ako zmyslov zbavení. Pique hrál za španielov a dopomohol víťazstvu, čo by mali fans chváliť a nie pískať. Je to skutočne úbohé.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.