Tréner Arsenalu Arsene Wenger nebol s výkonom svojho tímu v druhom polčase osemfinále Ligy Majstrov proti Barcelone spokojný. Priznal, že jeho mužstvo malo na to, aby Barcelonu včera večer porazilo.

Katalánci totiž skórovali po rýchlom brejku v 71. minúte a potom v 84. minúte zvyšoval na dvojgólový rozdiel Lionel Messi z pokutového kopu, ktorý rezultoval po faule Flaminiho práve na Argentínčana.

Naivný Arsenal

"Čo ľutujem je, že už keď sa zdalo, žeby sme mohli nad zápasom počas 15 minút prebrať kontrolu, darovali sme im gól. Bolo to niečo podobné ako v Monaku. Naivné. A to je frustrujúce. Pretože keď to vyzeralo, že by sme mohli zápas vyhrať, jednoducho sme to zahodili. Myslím, že za tento gól sme extrémne vinní a neexistuje za to žiadne ospravedlnenie."

Príčina prvého gólu

"Ten brejk hráči nepustili naschvál. Chceli to ubrániť. Je to jednoduché - prvá prihrávka nie je dobrá, prvé postavenie nie je dobré, prídete o loptu, keď to nechcete a zrazu máte zlé rozostavenie a využijú to. Nie je to o tom, že hráči nechcú rešpektovať inštrukcie, len boli nachytaní v rýchlosti zápasu. Bola to neočakávaná zlá prihrávka a či neočakávané zlé postavenie pri prvotnom zahraní."

Wenger hráčov pred tridente varoval

"Pred zápasom sme vedeli, že jednu vec, čo si nemôžeme dovoliť, sú protiútoky, pretože sú veľmi nebezpečné. A presne toto sme urobili. Na ich polovici sme tlačili veľmi vysoko a nachytali nás. Vedel som, že v posledných 20 minútach sme tento zápas mohli vyhrať ak by sme neurobili žiadne chyby a preto je dnešná noc frustrujúca. Technicky sme boli hodne nad priemerom."

Nevyužité šance

"V prvom polčase sme mali neuveriteľnú šancu. Spôsob akým sme naše šance zakončovali je problém, pretože som mal dojem, že v poslednej tretine nám niečo chýba."

Odveta

"Postup? Realisticky veľmi zložitý, možno až nemožný. Ale musíme zabojovať. Musíme sa pokúsiť. A chceme ukázať, že ich vieme poraziť. Nikdy neviete."

zdroj: espn.co.uk
foto: sport.es

Fiko

top komentár
61
2016-02-24 13:51:58

Mne je len ľúto že Arsenal narazil hneď v osemfinále na nás.
Z anglických klubov sú mi najbližší, okrem toho Rosického. Podľa mňa keby nehrajú hneď prvý zápas s nami, tak sa dostanú v LM ďaleko, škoda že im nevyšiel taký Real Madrid, myslím si že v tejto forme by ich zgustli.

MIO10

27
2016-02-24 14:11:24

Ani náhodou. Venku by Real možná udělal horší výsledek, ale doma by je Real přejel. Jako bychom je přejeli my, když by to skončilo 0:0. Takhle máme nahráno a budeme držet míč a nikam se nepoženeme.

zoltan

31
2016-02-24 14:12:35

Nechcem protirečiť trénerovi Vengerovi v tom, že Arsenál mohol poraziť barcu. Problém ale je v tom, že keby tak alebo onak vo futbale neplatí. Skrátka je ťažko si priznať, že Arsenál fyzicky nezvládol spôsob hry akým sa barca prezentovala a postupom času sa fyzicky strácala z ihriska, čo pre každého milovníka futbalu bolo z vývoja stretnutia viditeľné už v poslednej desaťminutovke prvého polčasu. Nie je jednoduché behať cez celé ihrisko po nevydarenom útoku do vlastnej obrany a následne behať za loptou prakticky od 16-ky po 16-ku. Stráta fyzických síl Arsenal stál zápas. Čím ďalej, tým viac priestorov v druhom polčase dostávala barca na protiútoky, ktoré rozhodli o zápase. Intenzita a spôsob využívania celej plochy ihriska barcelonou pri držaní lopty ubrali silu hráčom protivníka a umožnili získať cenný výsledok v zápase.

Ladislavvs

13
2016-02-24 14:47:11

Presne tak ako hovoríš, neviem či si si všimol ale pri pohľadoch kamery na jednotlivých hráčov, bolo vidieť že sú úplne zničení. Zadýchaný ako hovädo... Ale ako ani sa nečudujem, hrať bez lopty tak dlho, musí byť fyzicky aj psychicky zničujúce.

Ladislavvs

7
2016-02-24 14:47:40

*zadýchaní

charon1933

4
2016-02-24 14:50:53

Každý máme svoje sny Arsen ale nie stále nám vychádzajú :)

tunno

12
2016-02-24 15:00:03

nie naivita, ale kvalitativny rozdiel

tomessi

5
2016-02-24 17:16:44

Dobry trener v prvom rade oceni, vcera hrali skvelo a nie sa pred mediami vykecavat o naivite svojho timu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.