Na tlačovej konferencii po víkendovom zápase tréner Kataláncov pripustil, že jeho tím sa v prvej polovici nevedel dostať do zápasu, no ocenil, že po prestávke hralo mužstvo oveľa lepšie.

V prvom polčase hrala Mallorca veľmi dobre a Barca sa mala problém vôbec dostať do nejakej príležitosti. "Mala by to byť pre nás lekcia do ostatných zápasov. Bolo oveľa ťažšie dostať sa do zápasu ako inokedy. Strelený gól nám viditeľne pomohol, pretože po prestávke sme hrali s väčšou intenzitou a menšou nervozitou," povedal.

Guardiola bol zo ziskom prvých troch cenných bodov z prvého "z troch ťažkých zápasov v tomto týždni spokojný. Sme na dobrej ceste. Treba mať na pamäti, že Mallorca doma získala množstvo bodov."

Barcelona sa musela v tomto zápase vysporiadať bez štyroch kľúčových hráčov (Valdés, Puyol, Alves, Xavi). Náhradníci ukázali, že sú svetovými hráčmi a dokážu nahradiť aj ich slávnejších kolegov v kádri. "Zranenia počas sezóny prídu stále. Vedeli sme, že zranených hráčov nemôžeme využiť, no pripravili sme sa na toto stretnutie a hráči zareagovali dobre. Ak prehráme, tak to nie je preto, žeby nám chýbali niektorí hráči. Na tituloch, ktoré vyhráme majú zásluhu všetci hráči. Vo svojich zverencov pevne verím," vysvetlil.

Guardiola opäť pochválil Keitu za jeho výkon v zápase. "Je to jeden z najspoľahlivejších hráčov, akých môže mať tréner k dispozícii. Niet pochýb, že to bol práve on, kto nás v prvom polčase držal pohromade.."

"Teraz sa musíme zregenerovať a pripraviť sa na dôležitý zápas na Mestalle," dodal.

Barcelonský tréner zároveň pochválil aj trénera Mallorcy, Michaela Laudrupa, ktorý hral v 90. rokoch v drese 'Blaugrana'. "Nemôžem povedať nič zlé. Jeho mužstvo si počína lepšie ako dobre. Dúfam, že sezónu zakončia úspešne.."

zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.